Antena 3 CNN Politică Conflictul PSD - PNL continuă. Hellvig: Geoană vrea marele câştig dar este abonat la "mai încearcă o dată"

Conflictul PSD - PNL continuă. Hellvig: Geoană vrea marele câştig dar este abonat la "mai încearcă o dată"

Conflictul PSD - PNL continuă. Hellvig: Geoană vrea marele câştig dar este abonat la "mai încearcă o dată"
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Noi 2013   •   17:26
Secretarul general al PNL Eduard Hellvig susţine că senatorul Mircea Geoană încearcă să se legitimeze în PSD drept vârf de listă la alegerile europarlamentare prin raportările repetate la Crin Antonescu, cerând un respect pe care l-ar fi pierdut "pe mâna" lui odată cu prezidenţialele din 2009.
Hellvig susţine într-o postare pe blog că Geoană "se tot bagă la marele câştig, însă este veşnicul abonat la clasicul răspuns "mai încearcă o dată" din campaniile cu taloane răzuibile". 
"Cu toate acestea, ca orice jucător, perseverează, nevăzând în asta un avertisment, ci şansa lui de a prinde potul. În timp ce deschide capac după capac, îşi face vreme să mai dea şi sfaturi, ignorând ridicolul în care se plasează. După ce  a 'răzuit' în 2009 şansa USL şi a României la prezidenţiale, azi e sfătos şi dornic, din nou, 'să mai tragă o dată;", susţine secretarul general al PNL. 
El precizează că Geoană "s-ar fi înscris în cursa pentru un semipromis/semidiscutat loc unu în lista pentru alegerile europarlamentare".
"Ca să vrei să te legitimezi pe primul loc drept candidat la europarlamentare cu o singură idee de campanie, anume Crin Antonescu, sau ca să vrei să te faci auzit doar cerând un respect pe care, persoanal, l-ai pierdut pe mâna ta, când ai ignorat avertismentul 'mai trage o dată' şi te-ai lăcomit la  cartonaşul 'vizite nocturne înainte de alegeri' ar putea fi deplasat pentru oricine. Dar Mircea Geoană nu e oricine", mai afirmă Hellvig. 
Secretarul general al PNL mai precizează că liderul PNL Crin Antonescu se poate lipsi de sfaturile lui Geoană în ceea ce priveşte respectul faţă de aliaţi, deoarece ştie să se poarte şi cu aliaţii şi cu cei care nu îi sunt aliaţi.
"Dar e ridicol că tocmai dl Geoană insistă pe ideea de respect, domnia sa care a avut, degeaba, tot respectul nostru, al liberalilor, în 2009, şi şi-a bătut joc de el. Deşi a fost un candidat sub aşteptări, fapt certificat, din nefericire, cu câteva ore înaintea momentului final de propriile sale acţiuni, a avut susţinerea şi respectul lui Crin Antonescu şi ale liberalilor. A preferat, în mod inexplicabil - sau poate nu - cartonaşul răzuibil cu 'poate data viitoare'. E la fel de ridicol, dar asta e deja o treabă internă a PSD, să vorbeşti despre respectul ce trebuie acordat social democraţilor după ce, prin acţiunile tale şi prin poziţiile tale, ţi-ai pus colegii în situaţia de a te trimite pe tuşă, după ce ai demarat o nouă construcţie, după ce ai negociat unde şi cu cine nu ar fi fost de negociat", a mai susţinut liberalul.
Senatorul PSD Mircea Geoană afirmă că liberalii ar trebui să meargă singuri în alegeri, şi nu alături de social-democraţi, pentru a-şi da seama de valoarea lor reală şi că "aceia care nu înţeleg să îşi respecte aliaţii de bună-credinţă nu merită respectul PSD", iar acest lucru trebuie spus mai clar.
 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close