Antena 3 CNN Politică Continuă picajul lui Băsescu în sondaje

Continuă picajul lui Băsescu în sondaje

Continuă picajul lui Băsescu în sondaje
13 Aug 2007   •   04:10

Preşedintele Traian Băsescu a scăzut şapte procente la capitolul "încredere", iar premierul Călin Popescu Tăriceanu a crescut cu şase, după cum arată un sondaj de opinie realizat de CCSB în perioada 26-29 iulie 2007, dat publicităţii duminică. Potrivit datelor din sondaj, dacă alegerile europarlamentare ar avea loc peste o săptămână, PD ar obtine peste 40% din voturi. PSD ar câştiga aproape 20%, iar PNL 13%. PRM, PNG şi UDMR ar câştiga cinci procente, Partidul Conservator, 3,5% iar PLD, 2,6%.

Partidele ar obţine aproximativ aceleaşi scoruri şi dacă duminica viitoare s-ar bate pentru locurile dintr-un nou parlament la Bucureşti.

Cât priveşte încrederea românilor în personalităţile politice, şeful statului conduce în preferinţe cu 54% dintre simpatii. Cota sa este însă în scădere faţă de momentul încercării de demitere de către Parlament.

Traian Băsescu este urmat de Gigi Becali, Theodor Stolojan şi Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele conservatorilor Dan Voiculescu are 15 % din încrederea populaţiei, Corneliu Vadim Tudor, 14%, iar Marko Bela, 8%.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu este cap de listă la încrederea în preşedinţii de partide. Este urmat de liderul PD, Emil Boc şi de cel al PSD, Mircea Geoană.

Sondajul Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding a fost realizat în perioada 26-29 iulie pe un eşantion de peste o mie de persoane adulte. Marja de eroare este este de plus/minus 3%.

ÎNCREDEREA ROMÂNILOR ÎN TRAIAN BĂSESCU SCADE

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close