Corina Creţu: Suntem gata să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a ne asigura că fondurile europene ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele

29 Apr 2015   •   14:57
Corina Creţu: Suntem gata să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a ne asigura că fondurile europene ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele

Marți, 28 aprilie 2015, la Strasbourg, președintele Jean-Claude Juncker și comisarul pentru politici regionale Corina Crețu au primit vizita prim-ministrului Victor Ponta și a ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice Rovana Plumb.

Discuțiile au abordat situația economică din România, proiectele de infrastructură propuse în cadrul Planului Juncker, contextul geopolitic din regiune, progresele din domeniul justiției și sprijinul Comisiei pentru aderarea României la spațiul Schengen.

„Comisia apreciază progresele realizate de România în ceea ce privește folosirea fondurilor europene. Cu toate că rata de absorbție a crescut, cheltuirea fondurilor rămase din cadrul perioadei 2007–2013 rămâne însă o provocare majoră. Grupul de lucru pe care l-am creat la începutul mandatului meu la nivelul Directoratului General pentru Politici Regionale și Urbane, acest Task Force pentru o mai bună implementare, are tocmai menirea de a ajuta țări precum România să accelereze absorbția fondurilor europene. Suntem gata să facem tot ceea ce ține de noi pentru a ne asigura că aceste fonduri ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele”, a declarat comisarul Crețu.

„Pe de altă parte, țin să subliniez că prioritatea numărul unu în România trebuie să fie pregătirea și demararea proiectelor aferente perioadei 2014 – 2020. Preocuparea pentru închiderea perioadei 2007 – 2013 nu trebuie să afecteze startul noii perioade de programare. România poate conta pe sprijinul Comisiei în acest proces”, a adăugat Corina Crețu.

Parteneri
x close