Antena 3 CNN Politică Cornea îl acuză pe Băsescu de demagogie

Cornea îl acuză pe Băsescu de demagogie

Cornea îl acuză pe Băsescu de demagogie
11 Iun 2007   •   14:23

Traian Băsescu are o mare sete de putere amestecată cu vanitate, lucru extrem de periculos, este de părere disidentul politic Doina Cornea. Declaraţia apare într-un interviu acordat jurnaliştilor de la cotidianului ?Ziua?. Premierul Călin Popescu Tăriceanu este însă un politician cu ţinută şi tact, a mai precizat aceasta. Intelectualii care îl susţin fără rezerve pe Traian Băsescu comit o eroare le-a declarat jurnaliştilor de la ?Ziua?, Doina Cornea. În acelaşi mod a fost creat şi Ceauşescu, a mai adăugat aceasta, referindu-se la cultul personalităţii fostului dictator.

În opinia sa, criza politică actuală nu a început acum, ci la aproximativ o jumătate de an de la preluarea puterii de către Alianţa DA. Şi asta pentru că dorinţa lui Traian Băsescu este ca un singur partid să deţină monopolul asupra capitalului electoral al Alianţei DA. Întoarcerea la popor a lui Traian Băsescu, argument puternic exploatat de acesta în bătălia cu Tăriceanu, este cea mai primejdioasă demagogie, spune Doina Cornea. Modul în care preşedintele suspendat şi-a folosit popularitatea a creat un precedent periculos.

Un politician lipsit de scrupule ar putea acţiona exact în acest mod pentru a propune poporului un lucru periculos, iar acesta ar putea să voteze respectiva propunere prin referendum doar pentru că le place persoana respectivă. În opinia Doinei Cornea, dintre politicienii de azi, cel mai apropiat de modelul european, este Călin Popescu Tăriceanu. Acesta are ţinută şi cel mai important este faptul că nu i-a minţit pe cei care l-au ales, deşi uneori s-a mai răzgândit. O analiză a acestuia după rezultate ar fi una pozitivă, mai ales după cele economice. Desigur, nici el nu este politicianul ideal, le-a mai declarat jurnaliştilor de la ?Ziua?, Doina Cornea.

În ceea ce priveşte forma de guvernământ, disidentul politic spune că republica nu se potriveşte românilor, fie ea prezidenţială sau parlamentară. Republica se potriveşte unui popor matur politic sau cu o altă structură psihică. O variantă potrivită României ar putea fi în schimb monarhia constituţională. Motivul acestei alegeri este, în opinia sa, dorinţa de stabilitate şi de permanenţă a românilor, care ar putea fi satisfăcuţi de o astfel de guvernare.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close