Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Acesta este bugetul, aşa va rămâne

Crin Antonescu: Acesta este bugetul, aşa va rămâne

Crin Antonescu: Acesta este bugetul, aşa va rămâne
de S.T.    |    03 Dec 2013   •   17:03

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu premierul, că decizia la nivelul USL este ca bugetul de stat să fie menţinut în aceeaşi formă.

Întrebat dacă s-ar putea renunţa la acciză, a răspuns: "Niciodată, nu se mişcă o literă".

"Decizia asupra acestui proiect de buget revine în termeni fără niciun fel de echivoc constituţional Parlamentului şi numai Parlamentului României. Pe de altă parte, preşedintele republicii, conform aceleiaşi Constituţii, are prerogativa de a putea trimite orice lege, deci şi bugetul României, înainte de a o promulga o singură dată şi într-un termen exact prescris spre reexaminare. Preşedintele poate uza de această prerogativă, dar - şi acesta este mesajul principal cu care premierul, ministrul Finanţelor se duc la această întâlnire de la Cotroceni - preşedintele trebuie să ştie că voinţa politică a majorităţii, atât Guvern, cât şi Parlament, este de a adopta acest buget", a declarat Antonescu.
   
"Preşedintele şi-a spus părerea, era dreptul domniei sale, dar dreptul de a decide asupra bugetului rămâne conform Constituţiei la Guvern şi la Parlament", a adăugat Antonescu.

El a susţinut că este vorba despre "o chestiune de imagine" a României în ceea ce priveşte relaţia cu Comisia Europeană.
   
"Am o speranţă că preşedintele nu se va expune şi va expune până la urmă România unei imagini foarte proaste doar dintr-o ambiţie foarte proastă, sau dintr-un joc politicianist. Eu cred, şi acesta a fost şi mesajul cu care colegii mei vor merge acolo, cred că în jocul politic fiecare şi-a luat punctele, fiecare şi-a prezentat numărul, ca să spun aşa, acum vorbim de nişte lucruri practice, în interesul tuturor românilor", a mai declarat liderul PNL.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close