Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu anunţă ALEGERI PREZIDENŢIALE în septembrie

Crin Antonescu anunţă ALEGERI PREZIDENŢIALE în septembrie

Crin Antonescu anunţă ALEGERI PREZIDENŢIALE în septembrie
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Iul 2012   •   22:20

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, duminică, în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor, că alegerile prezidenţiale nu vor mai fi comasate cu cele parlamentare şi şi-a exprimat opţiunea organizării acestora în luna septembrie a acestui an.

"La o primă vedere, mă tem că este greu spre imposibil să comasăm parlamentarele  cu prezidenţialele, pentru că avem restricţii constituţionale.Dacă în 29 iulie sau 30 iulie se validează referendumul, în ideea demiterii, suntem obligaţi ca în maxim 90 de zile să facem prezidenţiale. Asta înseamnă 30 octombrie. O altă prevedere constituţională ne prevede un calendar potrivit căruia nu putem, mai devreme de 29 noiembrie să facem parlamentarele", a declarat fostul preşedinte PNL.

În cadrul aceleiaşi intervenţii, preşedintele Senatului a mai precizat că varianta alegerilor anticipate cu dizolvarea Parlamentului nu mai este una posibilă, chiar şi cu majoritatea votului celor două Camere, întrucât "un preşedinte interimar nu poate face acest lucru".

"Cred că nu le vom putea face împreună, cred că vor trebui făcute cât mai repde, iar eu cred că aceasta ar însemna undeva în septembrie, adică să aibă toată lumea timp să vină din vacanţă", a mai spus preşedintele PNL. El a mai arătat că mai pot apărea candidaţi care trebuie să aibă timp să îşi facă cunoscute proiectele până la aceste alegeri prezidenţiale.

URMĂREŞTE AICI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII.

×
Parteneri
Designerul Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer
x close