Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, interviu de senzație. ”Încercarea de invalidare a mandatului lui Liviu Dragnea, o prostie monumentală a PNL”

Crin Antonescu, interviu de senzație. ”Încercarea de invalidare a mandatului lui Liviu Dragnea, o prostie monumentală a PNL”

Crin Antonescu, interviu de senzație. ”Încercarea de invalidare a mandatului lui Liviu Dragnea, o prostie monumentală a PNL”
23 Dec 2016   •   22:17

Oana Stancu Zamfir a prezentat, la ”Exces de putere” a doua parte a interviului realizat pe 21 decembrie cu fostul lider al PNL, Crin Antonescu. Prima parte o găsiți AICI.

S-a discutat despre întreg spectrul politic, iar fostul lider liberal nu s-a sfiit să fie tranșant în ceea ce privește mai multe teme.

Despre fuziunea cu PDL, Crin Antonescu spune că nu a evoluat așa cum și-a imaginat el.

”Am vrut ca PDL să dispară. Tot ceea ce făcuse rău PDL să fie judecat ca atare. Faptul că PNL a început să vorbească limba PDL-ului din perioada 2005 – 2012 nu mai e problema mea. Faptul că din ce în ce mai mulți oameni din vechiul PDL au ajuns în poziții din ce în ce mai importante, nu mai e treaba mea” a afirmat Crin Antonescu.

Prestația președintelui Klaus Iohannis este una relativ departe de așteptările lui Crin Antonescu.

”Președintele Iohannis e departe de ce așteptam de la domnia sa. Așteptam de la el ce așteptam și de la mine. Am avut aceleași convingeri, aceeași viziune. Nemulțumirea mea e acolo unde cred că ar fi trebuit accentuat și mers pe linia discursului pe care proaspătul președinte ales l-a ținut în Parlamentul României. Un discurs de mare calitate și dătător de speranță, pe care nu l-a urmat cu destulă consecvență” spune fostul președinte PNL.

Despre existența și influența ”binomului DNA-SRI”, Antonescu se ferește să speculeze, însă acuză inactivitatea sau chiar acțiunile unora și glumește pe seama afirmațiilor lui Liviu Dragnea, care nu mai crede în existența binomului.

Binomul nu își poate impune voința prin forță

”Numirile au fost făcute de oameni care sunt la vedere. Nu au fost impuse cu forța de acest binom. Cele de la Ministerul Justiției, numirile făcute de Victor Ponta, de Dacian Cioloș. Dacă din curtea mare și plină a PSD se vede că nu mai există așa ceva, atunci înseamnă că lucrurile merg înspre bine și se bucură și bătrâna mea inimă” crede Crin Antonescu.

Liviu Dragnea a intervenit telefonic după emisiune, exprimându-și acordul cu afirmațiile făcute de Crin Antonescu,

Ceva s-a întâmplat cu Victor Ponta

”Sunt 100% de acord. Un binom devine toxic, dacă este lăsat să devină așa. Dacă cei care ar trebui să se opună stau în tribună. Despre poziția lui Victor, că a făcut parte din sistem, eu nu cred. Sper să ne lămurim. Ceva s-a întâmplat un moment dat, am vorbit și cu Crin, nu am reușit să ne dăm seama”

”Tehnic, îl apreciez pentru ce a făcut. Să zicem că nu există un trecut. Dacă ar face acest efort, toată lumea ar fi mulțumită” a subliniat Crin Antonescu, referindu-se la Liviu Dragnea.

Încercarea de invalidare a mandatului lui Liviu Dragnea, o prostie monumentală a PNL

”Încercarea de a-i invalida mandatul nu este doar incorect, este și de o monumentală prostie. E vorba de votul acesta. Nu poți ca pe ceva neîntemeiat să încerci să invalidezi mandatul liderului partidului care a câștigat cu 45%. E o prostie față de cei 45%” consideră Crin Antonescu.

Fostul președinte PNL nu este convins de proiectul USR.

”Lipsa de memorie sau de cultura memoriei la noi generează un spectacol rarisim. Vreți să mergem în arhive din 1992, 1996? Se vorbea de tineri, de oameni care nu au mai avut de-a face cu politica. Eu însumi am scris un articol, în 1993, 1994, se numea Reinventarea Partidelor. În fine, temele astea sunt despre politica altfel, despre reformarea clasei politice, nu am nimic a spune despre USR. Nu vreau să fiu nepoliticos. E foarte bine să apară oameni noi. Totuși atunci când te naști ca partid, trebuie să dai socoteală pentru întreg. Trebuie să îmi spui cum e România ta, să văd dacă e și a mea. Nu să-mi spui că Dragnea e penal” a continuat Crin Antonescu.

Nu poți să faci guvern doar cu funcționari de nivel scăzut de la Bruxelles

”Eșecul guvernului Cioloș n-a fost că oamenii ăștia au venit la Bruxelles. Nu poți să faci guvern doar cu funcționari din ăștia de nivel scăzut de la Bruxelles. Asta nu putea să țină...În guvernul PSD o să vedeți oameni buni la toate, tot un soi de tehnocrați. O să fim o țară serioasă când o să ne știm propriile legi. Legea care nu îl lasă pe Dragnea n-a știut-o nici el, nici PSD, nici Iohannis. Asta nu se poate întâmpla într-o țară serioasă” crede Crin Antonescu, care afirmă că ”Guvernul trebuie condus de politicieni. Dacă ar putea fi condus de tehnocrați, nu am mai avea nevoie de partide”.

”Nu știu cine a profitat de pe urma guvernului tehnocrat. Nu domnul Cioloș, nu cred că a profitat Iohannis, pentru PNL nici atât. Cred că a folosit PSD-ului, asta e” a comentat Crin Antonescu,

Fostul președinte PNL a fost deloc măgulitor la adresele lui Călin Popescu-Tăriceanu și Nicușor Dan

”Tăriceanu nu e un actor politic important în momentul acesta. La PNL vorbim de un provizorat, Nicușor Dan...puținele cuvinte pe care le mai am la dispoziție nu vreau să le irosesc caracterizând aceste persoane” a conchis Crin Antonescu.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close