Antena 3 CNN Politică Cristian Boureanu: Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu m-a întristat

Cristian Boureanu: Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu m-a întristat

Cristian Boureanu: Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu m-a întristat
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   17:42

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, duminică, că l-a surprins şi l-a întristiat declaraţia de adio făcută sâmbătă seara de către preşedintele Traian Băsescu, el precizând că va fi greu de ţinut partidul unit, conform Mediafax.
   
"Chiar dacă am anunţat că nu candidez la nici funcţie, declaraţia de aseară a preşedintelui Băsescu m-a surprins şi m-a întristat şi mă face să cred că va fi greu să ţinem partidul unit. PDL şi viitoarea conducere are obligaţia să meargă mai departe într-o construcţie pe partea dreaptă a eşicherului politic", a spus Boureanu.
   
El crede că PDL traversează "un moment greu" şi consideră că rezultatul votului de la Convenţia PDL "a fost strâns dar corect".
   
"Îl felicit pe Vasile Blaga pentru victorie, le felicit pe Elena Udrea şi pe Monica Macovei pentru competiţia din partid. Cred că toate cele trei moţiuni au oameni de valoare care au ceva de spus în PDL şi în politica românească. Mi-aş dori să existe maturitate politică şi să trecem împreună peste această Convenţie", a precizat Boureanu.
   
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seară, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
   
"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Băsescu.
   
După încheierea Convenţiei PDL, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.
   
Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Bălan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, după soluţionarea contestaţiilor, că votul de la Convenţia de sâmbătă a fost corect, iar subiectul este încheiat.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close