Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu, despre discursul lui Traian Băsescu: Era nevoie de mesajul preşedintelui

Cristian Diaconescu, despre discursul lui Traian Băsescu: Era nevoie de mesajul preşedintelui

Cristian Diaconescu, despre discursul lui Traian Băsescu: Era nevoie de mesajul preşedintelui
Sursa foto: Stirea Zilei
14 Apr 2009   •   21:06

România e datoare vândută în străinătate. Premierul Boc taie fără milă din bugetele ministerelor, să facă faţă condiţiilor FMI. Alte măsuri anti-criză n-are. Se declară devotat păstrării locurilor de muncă. Dar firmele care au aceste locuri de muncă sunt stoarse ca o lămâie de ministrul de Finanţe, disperat să facă rost de bani.

Opoziţia ţipă: genocid fiscal. Industria produce deja şomeri. Imobiliarele au îngheţat. Piaţa auto e în pom. Cei mai mulţi români simt deja că au mai puţini bani în buzunare. Alţii sunt deja şomeri.

Ce face preşedintele? După ce se plânge că presa are tupeu să se intereseze cum a făcut un milion de dolari fata sa, o decorează pe realizatoarea emisinii Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu, în cadrul unei ceremonii la care a chemat interpreţi de muzică populară.

În jurul nostru, puternicii lumii îşi fac jocurile, pe spatele ciomăgit al unor tineri care-au îndrăznit să spere. Puţini în Occident încep să deschidă ochii şi să vadă barbariile oamenilor lui Voronin. "L-au pus să le sărute pantofii ca să nu-l mai bată, ca să nu-l omoare," a povestit soţia unuia dintre cei arestaţi de poliţiştii moldoveni.

Sunt 300 de tineri în închisorile Moldovene. După 10 zile de tir necontenit din partea lui Voronin, preşedintele Băsescu a răspuns tot dur şi i-a ameninţat pe moldoveni cu justiţia penală internaţională. "Am trecut de la diplomaţia vinului la diplomaţia vitriolului," a concluzionat preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Acestea dar şi alte subiecte au fost dezbătute, pe larg, de către ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu şi fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.

Referitor la discursul pe care şeful statului l-a susţinut în faţa plenului reunit al Parlamentului, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că era nevoie de mesajul preşedintelui şi este bine că acesta există.

"Nu vom face nimic pentru a stimula o dispută cu statul vecin, indiferent de comportament", mai susţine şeful diplomaţiei române.

În cadrul emisiunii, Cristian Diaconescu a vorbit şi despre situaţia românilor de peste Prut.

"Nu avem semnale în legătură cu o serie de cetăţeni străini aflaţi în Republica Moldova", a declarat Diaconescu.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţie două numere de telefon pentru românii interesaţi de rude dispărute în Republica Moldova:

- 021.431.15.11 (între 8:00 - 20:00)

- 021.431.12.03 (după orele 20:00)


Faptul că România a avut o atitudine rezervată în raport cu evenimentele desfăşurate la Chişinău este văzut cu ochi buni de către fostul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, este foarte bine că nu s-a dat curs provocărilor.

Cu toate acestea, Vosganian este de părere că statul român ar fi trebuit să aibă o campanie foarte extinsă în legătură cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova.

"O ţară mai mare este o ţară mai puternică. (...) Dorim să fim o ţară care să fie în graniţele ei normale", a mai declarat fostul ministru.

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close