Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu: România va răspunde Moldovei ca un stat membru al UE şi NATO

Cristian Diaconescu: România va răspunde Moldovei ca un stat membru al UE şi NATO

Cristian Diaconescu: România va răspunde Moldovei ca un stat membru al UE şi NATO
Sursa foto: cristian diaconescu
08 Apr 2009   •   22:42

?Ne aflăm în faţa unei situaţii fără precendent?, a atras atenţia ministrul român de Externe, cu referire la gestul administraţiei de la Chişinău de a-l declara persona non-grata pe ambasadorul român în Republica Moldova. Ambasadorul român a fost expulzat fără nici un fel de explicaţii din partea diplomaţiei moldovene. Cristian Diaconescu a dat asigurări, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", difuzată la Antena 3, că România va răspunde acestui gest în spiritul echilibrului, ca un stat membru al Uniunii Europene şi al NATO.

Cristian Diaconescu a subliniat că statele care îşi asumă gesturi atât de grave, la nivel diplomatic, îşi asumă în acelaşi timp şi consecinţele pe termen mediu şi lung. El aminteşte că, din punct de vedere al reacţiilor instituţionale, România nu îşi permite reacţii similare regimului comunist din Moldova. ?Cu comuniştii nu intru în polemică?, a spus şeful diplomaţiei româneşti.



Ministrul român de Externe a adăugat că există indicii conform cărora cetăţeni români au fost arestaţi în Moldova în urma evenimentelor din ultimele zile şi a declarat că România va lua atitudine în cazul în care aceste informaţii s-ar confirma.



Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat mercuri că cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova vor avea nevoie de viză, începând cu data de 9 aprilie. Vizele vor fi eliberate de Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close