Antena 3 CNN Politică Cristian Pârvulescu: Traian Băsescu a fost foarte aspru cu reprezentanţii societăţii civile

Cristian Pârvulescu: Traian Băsescu a fost foarte aspru cu reprezentanţii societăţii civile

Cristian Pârvulescu: Traian Băsescu a fost foarte aspru cu reprezentanţii societăţii civile
Sursa foto: Stirea Zilei
24 Apr 2009   •   20:58

Republica Moldova a refuzat să dea acceptul noului ambasador propus de România, după ce fostul a fost declarat persona non-grata. Este un gest fără precedent pentru diplomaţia românească. Moldova are de dat răspunsuri grele în faţa Uniunii Europene, al cărei reprezentant urmează să ajungă la Chişinău. Explicaţii pentru trei tineri omorâţi în arest şi alte zeci torturaţi pentru opiniile lor politice.

Jurnalul Naţional dezvăluie astăzi că represaliile au inclus şi violarea în arest a fetelor care au participat la protestele post-alegeri. Ministrul de externe român a criticat public şi fără teamă Uniunea Europeană pentru atitudinea pasivă faţă de ororile de la Chişinău.

În România, mii şi mii de oameni au stat azi ore în şir la cozi pentru a-şi găsi un loc de muncă. Bugetarii speciali fac scandal pentru a-şi păstra privilegiile. 15.000 de directori din serviciile deconcentrate vor fi daţi afară pe criterii politice, după cum susţine opoziţia. Iar preşedintele se laudă în faţa secretarului general al NATO cu alţi militari pe care-i trimite în Afghanistan.

Acestea, dar şi alte subiecte au fost dezbătute pe larg de către Cristian Pârvulescu, preşedintele ProDemocraţia şi Victor Ciutacu, redactor-şef Jurnalul Naţional, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.

Cristian Pârvulescu susţine că una dintre cele mai grave probleme din Republica Moldova este faptul că opoziţia nu dispune de posibilitatea de a se afirma.

O altă problemă remarcată de către preşedintele ProDemocraţia se referă la forţa de muncă: un fenomen "pe cale de dispariţie" în Republica Moldova. Pârvulescu susţine că o bună parte a populaţiei active a părăsit Republica Moldova. Spre deosebire de România, numărul celor care aleg să trăiască în alte ţări este mai mare în raport cu numărul total al locuitorilor.

Un alt subiect dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii Ştirea Zilei a fost "Noua obsesie băsesciană: Codurile". Cei doi invitaţi au discutat despre implicarea lui Traian Băsescu în modificarea codurilor din Justiţie.

Cristian Pârvulescu este de părere că şeful statului a fost foarte aspru cu reprezentanţii societăţii civile. În plus, aceste susţine că nimic nu justifică lipsa consultărilor.

"Legea transparenţei prevede doar 30 de zile de consultare", a declarat Pârvulescu, adăugând că această perioadă este mult prea scurtă pentru un rezultat concret.

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close