Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu, despre rezultatele alegerilor prezidențiale: „E o gură de oxigen pentru PSD”

Cristian Tudor Popescu, despre rezultatele alegerilor prezidențiale: „E o gură de oxigen pentru PSD”

Cristian Tudor Popescu, despre rezultatele alegerilor prezidențiale: „E o gură de oxigen pentru PSD”
10 Noi 2019   •   23:39

Cristian Tudor Popescu o consideră pe Viorica Dăncilă câștigătoarea primului tur al alegerilor prezidențiale, din prisma faptului că - potrivit exit poll-urilor de duminică seară,  a reușit să intre în turul al doilea. Gazetarul spune că voturile primite sunt de fapt ale PSD: „Ea nu are aici nicio contribuție”, potrivit digi24.ro

„În turul 2, în mod evident diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu poate decât să crească. Nu mai are de unde să ia voturi. Klaus Iohannis o să ia destule voturi de la USR, o să ia probabil multe dintre voturile de la PMP, ale UDMR. Viorica Dăncilă poate lua doar o parte dintre voturile lui Mircea Diaconu. Sunt destui care l-au votat pentru apolitismul pe care l-a afișat. Socoteala e simplă”, a subliniat gazetarul.

„E o gură de oxigen pentru PSD, va rămâne în aceeași formulă, nu se vor produce schimbări semnificative, prin acest tur PSD rămâne cu imaginea de partid în sfera puterii. Dacă nu intra, ar fi însemnat a cincea înfrângere consecutivă – la alegerile europarlamentare, prin numirea domnei Kovesi procuror șef european, la moțiunea de cenzură și la învestirea guvernului Orban. Ar fi fost a cincea înfrângere. Păstrează totuși această imagine de jucător în liga mare”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citește Și ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. EXIT-POLL ora 21.00. Rezultate oficiale neaşteptate la alegerile prezidenţiale 2019 - LIVE TEXT și VIDEO

×
Subiecte în articol: prezidentiale 2019 Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close