Antena 3 CNN Politică CSAT propune o politică prospectivă în agricultură

CSAT propune o politică prospectivă în agricultură

CSAT propune o politică prospectivă în agricultură
28 Iun 2007   •   21:05

Traian Băsescu a cerut premierului să solicite Uniunii Europene plata în avans a subvenţiilor pentru terenurile afectate de lipsa precipitaţiilor. Efetele secetei din ultima vreme a fost principalul subiect discutat în Consiliului Suprem de Apărare a ţării, desfăşurat azi. CSAT s-a întrunit la o zi după ce preşedintele Traian Băsescu i-a transmis premierului o scrisoare în care cerea să-i prezinte soluţiile pe care le are Executivul pentru combaterea secetei.

Pagubele provocate de secetă au fost subiectul principal pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Premierul Tăriceanu a prezentat un raport privind măsurile luate de Executiv pentru combaterea efectelor secetei. Printre priorităţi se află refacerea sistemului naţional de irigaţii şi acordarea de despăgubiri pentru culturile afectate de secetă. "Dăm mai mulţi bani la agricultură, decât luăm", a spus premierul Tăriceanu după şedinţa CSAT.

Şeful Executivului a cerut ajutorul şefului statului în gestionarea problemelor cauzate de temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă. Primul-ministru a afirmat, joi seara, că l-a rugat pe preşedintele Traian Băsescu să ajute Executivul printr-un apel către societatea civilă de solidaritate şi spirit civic pe perioada secetei.

Tăriceanu a mai anunţat şi pregătirea unei strategii naţionale de combatere a secetei pe termen lung, mai exact pentru 20 de ani.

În cadrul şedinţei CSAT s-a decis şi majorarea cu 346 a efectivelor militare dislocate anul viitor în teatrele de operaţiuni pentru menţinere a păcii sub mandat ONU sau NATO.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close