Antena 3 CNN Politică Dacă cresc pensiile, cresc şi taxele

Dacă cresc pensiile, cresc şi taxele

Dacă cresc pensiile, cresc şi taxele
28 Iun 2007   •   15:57
UPDATE: Statul are nevoie de aproximativ 2 miliarde de euro pentru a acoperi creşterea pensiilor negociate de PNL cu PSD. Ca să asigure fondurile necesare, statul va lua bani de la angajaţi şi de la firme, conform declaraţiilor lui Varujan Vosganian. Românii vor fi obligaţi să plătească taxe mai mari pentru pensii, dar şi pentru primele şi stimulentele primite.

Extinderea bazei de impozitare contravine filosofiei bugetare introduse odată cu cota unică. Statul ne taxează pe două părţi. S-a eliminat plafonul de 5 salarii până la care se plătea contribuţia pentru pensii. Până acum, la un salariu de peste 65 de milioane de lei, cota de 7% nu se mai plătea. Adică angajatul plătea tot 7% din 65 de milioane chiar dacă are, de exemplu, salariu de 100 de milioane.

Deputaţii au adoptat legea pensiilor propusă de PSD cu 210 voturi "pentru" şi niciunul "împotrivă". Camera Deputaţilor este cameră decizonală în cazul acestui proiect. Noul act normativ prevede că punctul de pensie va fi majorat la 1 ianuarie 2008 până la 37,5%, iar apoi, la 1 ianuarie 2009, până la 45% din salariul mediu brut pe economie. Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a declarat că există fondurile necesare pentru a pune în aplicare proiectul de lege privind majorarea pensiilor. Legea a fost adoptată pe articole de dimineaţă în condiţiile în care în sală nu erau decât 13 deputaţi. În aceeaşi formulă a fost aprobată pe articole şi legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Şedinţa de plen a Camerei a început la ora 8.40, când în sală se aflau practic 13 deputaţi, deşi îşi înregistraseră prezenţa, la condică, 62 de parlamentari. Conform Mediafax, nici măcar social-democraţii nu erau în sală în momentul votului. Ei au coborât de la grup abia după ce ambele proiecte au fost declarate adoptate, pe articole.

SE MAJOREAZĂ TAXELE PENTRU ANGAJAŢI ŞI FIRME

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close