Antena 3 CNN Politică Doar şase dintre miniştrii propuşi de Dacian Cioloş în noul guvern sunt persoane cunoscute

Doar şase dintre miniştrii propuşi de Dacian Cioloş în noul guvern sunt persoane cunoscute

Doar şase dintre miniştrii propuşi de Dacian Cioloş în noul guvern sunt persoane cunoscute
de S.T.    |    16 Noi 2015   •   11:13
Doar şase dintre miniştrii propuşi de Dacian Cioloş în noul guvern sunt persoane cunoscute care au mai avut funcţii publice.

Pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe a fost propus actualul consilier prezidenţial Lazăr Comănescu. Fost ambasador la Berlin, Lazăr Comănescu are 66 de ani şi este un diplomat român care a mai îndeplinit funcţia de ministru de externe al României in anul 2008, în guvernul Tăriceanu. Timp de şase ani a fost şeful Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană şi timp de trei ani a condus Misiunea României pe lângă NATO.

Actualul inspector general al Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Acesta deţine rangul de secretar de stat din mai 2012 şi a mai condus Poliţia Română şi în perioada 2009-2010, dar şi ca adjunct al şefului poliţiei române. Petre Tobă este doctor în Ştiinte militare şi Informaţii al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I".

Vasile Dâncu este ministrul propus pentru portofoliul ministerului Dezvoltării regionale şi Administraţiei publice, dar şi pentru funcţia de vicepremier. Dâncu a fost ministru al Informaţiilor Publice în guvernul Năstase, este preşedintele Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, profesor de sociologie la Universitatea Babes-Bolyai, dar şi profesor la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" a SRI.

Portofoliul de la ministerul agriculturii ar urma să fie preluat de fostul secretar de stat Achim Irimescu. Acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în perioada 2012-2014 iar în prezent este ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Irimescu a mai activat la Institutul de cercetări ştiintifice şi inginerie tehnologică pentru maşini şi utilaje agricole şi este doctor în economie agrară.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Mihnea Motoc, a fost propus pentru funcţia de ministru al Apărării. El a condus reprezentanta României la Comisia Europeană timp de şapte ani, a fost ambasador al României la ONU, şi sef al Departamentul pentru Afaceri Europene şi Euro-atlantice. În perioada 2001-2003 a fost ambasador al României în Olanda.

La ministerul Tineretului şi Sportului a fost propusă multipla campioană olimpică la canotaj Elisabeta Lipă. Aceasta este în prezent preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj şi vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În vârstă de 51 de ani, Elisabeta Lipa este din 2004 chestor de poliţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.


×
Subiecte în articol: guvern ciolos ministri
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close