Antena 3 CNN Politică USR va vota pentru învestirea Guvernului Orban. Dan Barna: "Nu se poate să ne dăm loviți. Despre asta e cuvântul responsabilitate"

USR va vota pentru învestirea Guvernului Orban. Dan Barna: "Nu se poate să ne dăm loviți. Despre asta e cuvântul responsabilitate"

Dan Barna a anunțat că, în plină criză de coronavirus, e de datoria parlamentarilor să fie prezenți la votul de învestire. Liderul USR a precizat că parmantarii din partidul pe care îl reprezintă vor vota pentru învestirea Guvernului Orban.

USR va vota pentru învestirea Guvernului Orban. Dan Barna: "Nu se poate să ne dăm loviți. Despre asta e cuvântul responsabilitate"
Sursa foto: Facebook
14 Mar 2020   •   11:27

"Nu se poate să ne dăm loviți. Pentru că astăzi: „asta e meseria noastră și trebuie să ne-o facem”. Despre asta e cuvântul responsabilitate", a transmis Barna.

Postarea integrală a președintelui USR:

"Întotdeauna când societatea trece printr-o criză, de la război la calamitate sau epidemie, sunt unii dintre membrii ei care sunt și trebuie să fie în prima linie. Oameni care nu pot sta deoparte, oameni care nu au luxul să aleagă să stea feriți, la adăpost. Fie că vorbim despre soldați sau pompieri, fie ca vorbim despre medici și personal de intervenție, fie că vorbim despre cei care fac pâine, îmbuteliază apă, coordonează instituții sau păzesc spitale.

Chiar dacă doar unii le suntem recunoscători și îi repectam cu adevărat cu toții spunem, oarecum comod: „asta e meseria lor, trebuie să și-o facă”. Și, de fapt, chiar așa e pentru fiecare dintre noi.

Astăzi, în mod particular, parlamentarii României trebuie să fie și ei în prima linie. Tot aud de ieri că unii nu ar veni azi să voteze, că poate nu e sigur, că există un risc și că e mai sănătos și mai comod să stăm deoparte.

Astăzi, când trebuie să votăm învestirea unui guvern, în plină criză de coronavirus, nu se poate să ne dăm loviți. Pentru că astăzi: „asta e meseria noastră și trebuie să ne-o facem”. Despre asta e cuvântul responsabilitate.

Cu doar câteva excepții foarte bine justificate parlamentarii USR vor fi prezenți în Parlament la votul de astăzi. Vom vota pentru învestire și o vom face la vedere.

Speram că și celelalte grupuri vor face la fel", a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Guvernul Orban
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close