Antena 3 CNN Politică Dan Păsat: Eu reprezint, astăzi, miza schimbării de imagine a Parlamentului

Dan Păsat: Eu reprezint, astăzi, miza schimbării de imagine a Parlamentului

Dan Păsat: Eu reprezint, astăzi, miza schimbării de imagine a Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Feb 2011   •   12:54

Deputatul PDL Dan Păsat a solicitat, marţi, Camerei Deputaţilor să permită procurorilor DNA să trimită dosarul său, prin rechizitoriu, în faţa instanţelor de judecată, considerând că imunitatea parlamentară nu este o restricţie de acces la un tribunal, informează Mediafax. Votul secret cu bile a început

"Niciodată nu am ameninţat, santajat pe aşa-zisele părţi vătămate şi sunt nevinovat", a mai spus Păsat.

Mai mult decât atât, Păsat le-a spus deputaţilor că DNA i-a adus la cunoştinţă acum un an şi jumătate începerea urmăririi penale în cazul său, el subliniind că s-a prezentat ori de câte ori a fost chemat, că a depus toate documentele solicitate şi că nu s-a opus niciodată cercetării.

"Eu nu vă voi solicita să votaţi pentru sau împotriva arestării mele, ci doar să constataţi că după un an jumătate de când am fost chemat la DNA şi s-a început urmărirea penală, nu am fost trimis în faţa instanţei pentru a fi soluţionat acest dosar, ci s-a cerut arestarea preventivă, adică să mă cerceteze în stare de arest", a spus Păsat.

De asemenea, democrat-liberalul le-a solicitat deputaţilor să observe că şi Comisia juridică nu a votat pentru a da aviz arestării preventive, precizând că membrii comisiei au ajuns la acest rezultat pentru că nu există probe în acest dosar care să arate că ar influenţa martorii sau că ar reprezinte un pericol dacă va fi judecat în libertate.

El a arătat că este inacceptabil ca, pe baza "unei situaţii de fapt incomplet calificată, a unor realităţi controversate şi pe baza unor probe insuficient administrate" să se emită arestarea sa preventivă într-o fază incipientă a urmăririi penale.

"Astăzi, Dan Păsat poate fi miza schimbării de imagine a Parlamentului. Prin arestarea mea, ca a oricărui cetăţean român, indiferent de apartenenţa politică, de poziţia socială, de convingerile exprimate, se creează premisele unui dezechilibru între acuzare şi apărare, fapt inacceptabil în orice stat democratic", a spus Dan Păsat.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi, dezbaterea solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat.

×
Subiecte în articol: Dan Pasat arestare preventiva
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close