Antena 3 CNN Politică Dan Tudorache cere reluarea alegerilor: E clar că alegerile de la Primăria Capitalei au fost fraudate!

Dan Tudorache cere reluarea alegerilor: E clar că alegerile de la Primăria Capitalei au fost fraudate!

Primarul în funcție de la Sectorul 1, Dan Tudorache, cere anularea alegerilor pe București și repetarea votului. Reacţia sa vine după ce Antena 3 a difuzat imagini video în care membrii USR scot un sac cu voturi din sala de numărare de la Sectorul 1.

Dan Tudorache cere reluarea alegerilor: E clar că alegerile de la Primăria Capitalei au fost fraudate!
de Dana Musceleanu    |    01 Oct 2020   •   09:31

Dan Tudorache cere reluarea alegerilor deoarece renumărarea nu mai prezintă nicio garanţie de corectitudine după ce sacii cu voturi au fost plimbaţi în condiţii neelucidate.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoși sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache.

El acuză că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate și că imaginile au fost văzute de reprezentatul PSD doar miercuri noaptea, la televizor, acesta neștiind ce s-a întâmplat în încăperea unde erau depozitate buletinele de vot.

„Atâta timp cât au scos sacul, eu zic că e fraudă. Nu aveau voie. Nici măcar președintele BES-ului nu avea voie. L-am întrebat (pe reprezentantul PSD – n.r.). (...) Reprezentantul meu nu știa. (...) A văzut acele imagini la televizor”.

Dacă la un sector s-a întâmplat așa ceva, trebuie să se repete alegerile pentru că e clar că alegerile de la Primăria Capitalei au fost fraudate.

Poliția a început ancheta. Au ridicat hardul care înregistrează toată clădirea. Vreau să văd cine a dat ordin să se acopere acele camere cu hârtie. Intenționau să fraudeze? Votul a fost viciat. Ați văzut cum au intrat în acea cameră și au scos sacul de acolo. Nu aveau voie să facă asta, chiar dacă era procurorul", a mai declarat Dan Tudorache.

Potrivit acestuia, PSD va cere Biroului Electoral al Sectorului 1 anularea alegerilor în Capitală, sugerând că în acest fel a fost viciat și votul pentru primarul general.

„Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce să mai renumăr? Știu eu ce au făcut afară? (...) Acel candidat USR mergea printre saci... Vă dați seama că având astfel de imagini... trebuia să depui dovezi într-un anumit termen. Păi dacă noi am descoperit acum ce s-a întâmplat. Termenul a trecut. În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (...) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general (...) Nu cred că cineva care vede acele imagini... sunt indubitabile”, a mai spus Dan Tudorache. 

 

×
Subiecte în articol: Dan Tudorache PSD
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close