Antena 3 CNN Politică Vasile Dâncu: Dacian Cioloș ne-a transmis că nu va intra în politică

Vasile Dâncu: Dacian Cioloș ne-a transmis că nu va intra în politică

Vasile Dâncu: Dacian Cioloș ne-a transmis că nu va intra în politică
Sursa foto: Foto: Facebook / Dacian Ciolos
29 Aug 2016   •   12:09

Dacian Cioloș este curtat de PNL în continuare pentru funcția de premier. În urmă cu două săptămâni, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat că şi-ar dori ca Dacian Cioloş să candideze din partea liberalilor la parlamentare. Ba mai mult, conform lui Bușoi, liberalii ar lua în considerare și o variantă în care Cioloș să fie susținut de partid, chiar și fără a fi membru.

În acest context, vicepremierul Vasile Dâncu a explicat care este poziția lui Cioloș. Conform acestuia, premierul Dacian Cioloș a transmis colegilor din Cabinet, luni, că nu va intra în politică și nu va da niciun semnal în acest sens nimănui. Ba mai mult, miniștrii care ar vrea să se înscrie într-un partid politic vor fi nevoiți să plece din Executiv.

"Noi am avut o discuție cu Dacian Cioloș în ziua sau în zilele în care am discutat despre mandatul nostru și am stabilit atunci că nu o să intrăm în politică și o să stăm până la capăt ca și căpitanul pe vapor până se scufundă cu totul, să stăm să plecăm ultimii de pe corabie. Noi, în acest moment, suntem în situația de a fi reînnoit acest proiect", a arătat Dâncu, la B1, conform Agerpres.

"Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ține de propria conștiință și că el nu va pleca la niciun partid și el nu va da semnal nimănui. Cel care vrea să facă politică este foarte bine, este bine să vină oameni competenți, oameni cu experiență politică, dar că nu vor primi semnal de la premier. Și, evident, cel care din Guvern se înscrie la un moment într-un partid politic, se pune pe o listă, trebuie să plece din Guvern. Așa este regula, noi suntem un Guvern independent și atunci cel care se înscrie în politică pleacă de bunăvoie, nu-l dă nimeni afară, pentru că asta este regula pe care am stabilit-o de la început, nu e ceva nou", a precizat Dâncu.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close