Antena 3 CNN Politică De când ANI nu mai funcţionează, demnitarii şi-au trecut averile la secret

De când ANI nu mai funcţionează, demnitarii şi-au trecut averile la secret

De când ANI nu mai funcţionează, demnitarii şi-au trecut averile la secret
Sursa foto: ani
18 Iun 2010   •   10:40

Copleşiţi de atâtea probleme, membrii cabinetului Boc uită să ne mai spună ce au mai făcut cu averile lor în ultimul an. Declaraţiile de avere care trebuiau actualizate la 15 iunie lipsesc de pe site-urile ministerelor. Demnitarii nu prea au de ce să se teamă. Nu mai pot fi sancţionaţi. Instituţia care se ocupa de verificarea declaraţiilor de avere, ANI, nu are încă o lege în baza căreia să funcţioneze.

Termenul până la care demnitarii ar fi trebuit să depună declaraţiile de avere a trecut de câteva zile, dar niciunul dintre miniştrii Executivului, în frunte cu premierul Emil Boc, nu a catadicsit să-şi facă publică averea. Şi asta pentru că instituţia care ar fi trebuit să verifice conturile demnitarilor Agenţia Naţională de Integritate încă nu are o lege de funcţionare.

Până acum, doar vreo 20 de deputaţi şi-au depus declaraţiile de avere, potrivit secretarului general al Camerei Gheorghe Barbu, citat de Evenimentul Zilei.  Ceilalţi îşi pot face publice conturile oricând, dacă vor completa o cerere-tip, dar părerile sunt împărţite. Liberalii au votat în unanimitate în favoarea publicării cât mai rapide a declaraţiilor de avere, în vreme ce o parte dintre democrat-liberali şi social-democraţi susţin acelaşi lucru. Sunt însă şi deputaţi care vor ca averile lor să rămînă secrete. Unul dintre aceştia este democrat-liberalul Mihai Boldea, care a explicat că îi este... teamă.

?Din cauza situaţiei tensionate create la moţiune de PSD, care a recurs la ameninţări, am preferat să nu fac cerere pentru publicare ca să nu mi se ştie adresa? a spus Boldea, citat de EvZ.

La Senat, niciun parlamentar nu şi-a publicat încă declaraţia de avere. Biroul Permanent a decis ca documentele să fie păstrate la secretarul general, pîâă cînd va fi luată o decizie în privinţa legii ANI.


Antena 3

×
Subiecte în articol: ANI demnitari averi
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close