Antena 3 CNN Politică Demisia lui Dan Păsat, cerută de tot mai mulţi membri PDL

Demisia lui Dan Păsat, cerută de tot mai mulţi membri PDL

Demisia lui Dan Păsat, cerută de tot mai mulţi membri PDL
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Feb 2011   •   13:42

O temă de discuţie a liderilor PDL în aceste zile este situaţia deputatului Dan Păsat. Tot mai multe voci din conducerea democrat liberalilor cer demisia acestuia din partid, după ce deputaţii au respins solicitarea Parchetului de arestare a lui Păsat.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine, într-un comunicat dat publicităţii ieri, că PDL trebuie să dea un semnal clar că se delimitează de practicile cu care s-au identificat ani de zile PSD şi stânga. Turcan susţine că votul de săptămâna trecută riscă să pară pentru electoratul de dreapta un gest gen Mătuşa Tamara, pentru care era criticat PSD.

De asemenea, Ioan Oltean a declarat, la RFI, că luni sau marţi cazul Păsat va fi soluţionat, pentru ca, statutar, acesta să-şi piardă calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal, el apreciind că deputatul va da dovadă de multă maturitate şi se va suspenda din partid.

"Cazul Păsat, eu cred că azi sau mâine va fi soluţionat în sensul că probabil el sau prin structurile politice ale partidului se va lua o măsură, care trebuie să fie statutară, pentru ca domnia sa să-şi piardă calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal", explică Oltean.

El mai precizează că Statutul PDL va fi modificat. "Noi vom modifica acum Statutul Partidului Democrat Liberal, în sensul că atunci când se declanşează o urmărire penală, să poată să opereze fie de drept, fie la propunerea unei structuri politice suspendarea celui care este în cauză", declară Oltean.

"În acest moment, eu cred că orice membru de partid responsabil, pentru a nu pune în dificultate partidul, pentru a nu transfera propria imagine negativă asupra partidului, ar trebui să recurgă de bună voie şi nesilit de nimeni la o asemenea modalitate de acţiune. Eu cred că astăzi va da dovadă de foarte multă maturitate şi se va suspenda din partid", crede vicepreşedintele PDL.

Cu toate acestea, demisia lui Dan Păsat din Parlament, Oltean crede că aceasta este o chestiune "mai delicată".

"În privinţa unei demisii din Parlament, chestiunea este mai delicată. Demisia din Parlament, pentru a te pune la dispoziţia organelor de cercetare penală, am avut un singur caz în istoria acestui Parlament, domnul Traian Băsescu, singurul parlamentar, care a avut curajul să se pună la dispoziţia organelor de cercetare penală, abandonându-şi calitatea de deputat", conchide Ioan Oltean.


×
Subiecte în articol: Dan Pasat pdl demisie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close