Antena 3 Politică Deputatul PNL Alexandru Muraru cere comisie specială de anchetă pentru TVR şi Radioul Public

Deputatul PNL Alexandru Muraru cere comisie specială de anchetă pentru TVR şi Radioul Public

de Alin Tarnovschi    |    03 Ian 2021   •   18:42
Deputatul PNL Alexandru Muraru cere comisie specială de anchetă pentru TVR şi Radioul Public
Sursa foto: Facebook / Alexandru Muraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie din Camera Deputaţilor, a solicitat o comisie specială de anchetă pentru TVR şi Radioul Public, după scandalul programului de Revelion de la Televiziunea Română.

"Comisie specială de anchetă pentru Televiziunea Publică și Radioul Public! Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste și al deturnării din banii publici din aceste instituții.

Situația din ultimii ani din televiziunea și radioul public trebuie urgent investigată oficial. Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înființată în acest scop.

Conform regulamentului Camerei Deputaților acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputați din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înființarea acestei comisii.

Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, știri și acțiuni sistematice croite pentru a proteja PSD și pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSd și de instigare a populației pentru nerespectarea măsurile de protecție împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliștilor credibili și incomozi, invitarea cu predilecție a comentatorilor politici refuzați de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuți ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri și multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament.

Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste și al deturnării din banii publici din aceste instituții. Cele două instituții de media publice au purtat cu nerușinare o campanie de susținere a PSD în ultimii ani.

Prin conducerile SRTV și SRR și prin cei care coordonau știrile și principalele talk show-uri, dar și prin alți pioni transformați în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative și medicale.

Scandal în Parlament după Revelionul TVR! Iulian Bulai: "TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie"

Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituții! Jurnaliștii, angajații și colaboratorii trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colțuri, în vreme ce deputații care vor compune comisia trebuie să solicite documente și expertize oficiale asupra contractelor, plăților, înțelegerilor încheiate de aceste două instituții.

Acest exercițiu de audiere publică din forul suprem al democrației ar fi o dovadă suplimentară că noua coaliție guvernamentală este dispusă să facă ordine în instituțiile publice, să demareze reforme și să trimită pe cei vinovați în fața organelor de anchetă. Spre exemplu, există jurnaliști dispuși să depună mărturie cum, ani de zile, știrile favorabile despre PNL și președintele Iohannis erau refuzate sau, prin diferite metode specifice de manipulare în audiovizual, făcute să cadă în irelevanță.

De asemenea, ceea ce s-a întâmplat la studiourile teritoriale, în evenimentele publice organizate sau refuzate (editorial și financiar) de SRR și SRTV, trebuie, de asemenea, investigat în detaliu.

În altă ordine de idei, întâlnirile cu conducerea cu CNA reprezintă o iluzie că se va petrece ceva folositor pentru opinia publică, atât timp cât conducerea CNA a protejat mereu conducerea SRTV și SRR, dat fiind că PSD este partidul care a impus cele trei conduceri", a scris deputatul Alexandru Muraru într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: PNL TVR televiziunea romana

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close