Antena 3 CNN Politică Deputat USR-PLUS: Votez moțiunea de cenzură

Deputat USR-PLUS: Votez moțiunea de cenzură

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat, prin intermediul unei postări pagina sa de Facebook, că va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Deputat USR-PLUS: Votez moțiunea de cenzură
Sursa foto: Facebook / Iulian Bulai
de Gabriel Dano    |    02 Sep 2021   •   00:21

"Florin Cîţu trebuie să plece. Este impardonabil gestul de remaniere a lui Stelian Ion. Lupta anticorupție este sabotată din guvern. PNDL nu trebuie avizat.
Voi vota o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu!", a scris Iulian Bulai.

Marcel Ciolacu: ”Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații așteaptă ca USR PLUS să semneze moțiunea de cenzură, dacă vor ca Guvernul Cîțu să pice, sau să își dea toți demisia.

”Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă!

PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30.

Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze.
00:03

În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USRPLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.

Stelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată.
00:00

A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze.

(...) Îmi asum această decizie. Biroul Politic Național al PNL a asumat acest proiect de investiții, care nu este PNDL 3. Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României după 30 de ani.

Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România.

Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție din USR PLUS să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea, să nu aleagă ieșirea de la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale”, a declarat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Iulian Bulai
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close