Antena 3 CNN Politică Deputatul Mihai Lasca, după ce a fost condamnat la închisoare: "Instanța nu a avut o probă directă"

Deputatul Mihai Lasca, după ce a fost condamnat la închisoare: "Instanța nu a avut o probă directă"

Un deputat din Parlamentul României, ales pe listele AUR, a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. Este vorba despre deputatul Mihai Lasca. Acesta a fost găsit vinovat că a blocat și a lovit un șofer în trafic.

Deputatul Mihai Lasca, după ce a fost condamnat la închisoare: "Instanța nu a avut o probă directă"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    03 Iun 2021   •   16:50

Deputatul Mihai Lasca a oferit mai multe detalii despre cazul în care a fost implicat, la Antena 3. El susține că decizia instanței ar fi una injustă și că a fost condamnat și judecat fără o probă directă împotriva lui.

"Eu nu am lovit pe nimeni, este o greșeală când spuneți că eu am lovit pe cineva. Așa spune instanța, dar instanța m-a condamnat și m-a judecat fără a avea o probă directă care să mă incrimineze pe mine.

Este o decizie injustă și imediat ce vom primi motivarea, împreună cu avocații mei vom ataca la CEDO această decizie incorectă și nedreaptă.

Nu intră în discuție limitarea drepturilor de ocupare a unei funcții publice", a declarat Mihai Lasca, la Antena 3.

Întrebat dacă regretă acest incident, deputatul susține că nu are de ce, pentru că nu a lovit pe nimeni.

"Nu am ce să regret pentru că nu s-a întâmplat așa cum a fost prezentat. Ați văzut acel videoclip în care apar purtând o discuție contradictorie cu partea vătămată. Nici eu și nici judecătorul și nici martorul nu poate să confirme că eu am atins partea vătămată în vreun fel", a adăugat el.

Mihai Lasca, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Deputatul Mihai Ioan Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la doi ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Sentinţa de miercuri vine după ce, în 2019, el a fost acuzat că a blocat în trafic un şofer şi l-a bătut, potrivit bihorjust.ro.

În plus, politicianul se află sub supraveghere patru ani, timp în care este obligat să anunţe autorităţile dacă îşi schimbă domiciliul sau pleacă de acasă mai mult de cinci zile.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel, iar decizia de miercuri este definitivă.

Mihai Lasca este acuzat că, în august 2019, pe DN79 Oradea - Salonta, la ieşirea din Nojorid, a blocat o maşină dupa care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan. 

Victima le-a povestit judecătorilor că Lasca a coborât din maşină şi a încercat să deschidă portiera. Pentru că nu a reuşit, a rupt ştergătorul din stânga şi s-a îndreptat spre portiera din dreaptă-faţă. 

×
Subiecte în articol: Mihai Lasca deputat condamndat batut sofer
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close