Antena 3 CNN Politică Diaconescu: Nu mă retrag din competiţie, cer congres cinstit şi deschis

Diaconescu: Nu mă retrag din competiţie, cer congres cinstit şi deschis

Diaconescu: Nu mă retrag din competiţie, cer congres cinstit şi deschis
Sursa foto: cristi diaconescu
15 Feb 2010   •   08:23

Senatorul Cristian Diaconescu, candidat la şefia PSD, precizează, duminică, într-o scrisoare deschisă, că nu se retrage din competiţie, solicitând un congres cinstit şi deschis şi spunând că PSD va fi slab, cu o conducere ilegitimă, dacă social-democraţii vor face greşeala de a rămâne "spectatori".
"Având în vedere acuzaţiile publice formulate de noi în timpul şi după campania electorală prezidenţială, suntem primii care avem interesul să organizăm un proces electoral corect în propriul partid. Nu putem arăta ţării două feţe ale aceluiaşi partid. Am ajuns să ne înşelăm în propriul partid. Nu mă retrag din competiţie. Nu mă retrag pentru că am un program politic de stânga în care cred şi pe care doresc să îl aplic împreună cu colegii mei", precizează Diaconescu.

El arată că depinde de social-democraţi dacă vor dori să meargă pe cărări deja bătătorite sau vor alege un drum nou.

"Este o opţiune care presupune curaj şi voinţă politică pentru schimbare. Vă asigur că nu veţi mai fi dezamăgiţi", le transmite el colegilor de partid.

Diaconescu arată că PSD va deveni un partid slab, divizat, cu o conducere ilegitimă dacă social-democraţii vor face eroarea de a asista ca spectatori la "organizarea" Congresului PSD.

"Dragi colegi, vom închide sau nu ochii în timp ce se încearcă compromiterea acestui partid? De felul în care vom şti să răspundem la această întrebare va depinde dacă PSD va redeveni primul partid al României sau se va mulţumi cu statutul de partid de mâna a doua în opoziţie. Competiţii electorale am pierdut şi în trecut, dar am revenit întotdeauna şi am fost mai puternici. Asta pentru că am respectat competiţia liberă în partid. Ce se va întâmpla însă dacă vom mai face greşeala enormă de a fi spectatori la Ťorganizareať alegerilor interne? Vom deveni un partid slab, un partid divizat, un partid în care conducerea îşi va pierde orice legitimitate în faţa membrilor şi votanţilor noştri", arată Diaconescu în scrisoarea deschisă.

El precizează că social-democraţii se tem că PSD va fi etichetat drept un "partid de mâna a doua", incapabil să preia puterea, fiind redus la statutul de "slugă la stăpân" sau valet în guvernele altora.

"Vedeţi cum PSD a ajuns ţinta ironiilor din presă. Voi mi-aţi spus că alegerile nu se pierd şi nici nu se câştigă cu tehnici ezoterice. Ci pe teren, printre oameni. Sunt de acord cu voi. Aţi văzut că PSD nu s-a schimbat în pas cu ţara şi vă temeţi că, dacă vom continua pe acest drum, ne vom pierde electoratul treptat, dar sigur. Vă temeţi că PSD şi-a pierdut busola şi nu ştie cum să redevină ceea ce a fost: primul partid al României", se adresează Diaconescu social-democraţilor, transmite Mediafax.

El consideră, însă, că PSD are resursele pentru a redeveni cel mai important partid al ţării şi le cere social-democraţilor să nu rateze din start această oportunitate şi face apel la organizarea unui Congres cinstit şi deschis în care să câştige "cel care va convinge că are viziunea şi forţa să redea PSD rolul pe care îl merită şi de care România are atâta nevoie".
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close