Antena 3 CNN Politică Membrii Comisiei Juridice s-au încuiat cu cheia în sală, de teama senatoarei Diana Șoșoacă

Membrii Comisiei Juridice s-au încuiat cu cheia în sală, de teama senatoarei Diana Șoșoacă

Membrii Comisiei Juridice a Senatului s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe, miercuri, de frica senatoarei Diana Șoșoacă.

Membrii Comisiei Juridice s-au încuiat cu cheia în sală, de teama senatoarei Diana Șoșoacă
de Laura Dinu    |    15 Apr 2021   •   14:54

Comisia Juridică a Senatului a discutat miercuri, în cadrul unei ședințe, despre desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și despre incidentele care au avut loc săptămâna trecută la ședința privind sancționaea senatoarei Șoșoacă.

Membrii comisiei din Senat au decis să solicite Agenției Naționale de Medicamente și Dispozitive Medicale, dar și unei structuri din cadrul MApN, să verifice dacă masca de plastic a senatoarei Diana Șoșoacă, de la care a pornit tot scandalul de săptămâna trecută, este conformă cu normele sanitare de protecție împotriva Covid-19, scrie stirileprotv.ro.

Toată ședința, de această dată, s-a desfășurat cu ușile încuiate. Și nu pentru că membrii fi avut ceva de ascuns, ci tocmai de teamă că Diana Șoșoacă ar putea intra din nou peste ei la ședință, la fel ca data trecută, când senatoarea a reușit să fenteze paza.

Diana Șoșoacă, scandal în Senat pentru că nu a fost lăsată să intre în sală

Diana Șoșoacă a avut o zi intensă, marți, la Senat. După ce s-a contrat cu Laura Scîntei pe tema măștii, a avut un nou schimb de replici și amenințări în fața intrării de la Comisia Juridică.

Pentru că i s-a refuzat intrarea pe motiv că nu poartă o mască regulamentară, Diana Șoșoacă a sunat la 112, afirmând totodată că a fost amenințată și agresată. 

"Vă bateţi joc de votul românilor. Eu sunt un angajat al poporului. Acum încălcaţi legea şi Constituţia. Vreau să văd ordinul scris că nu am dreptul să intru în această şedinţă", a spus Diana Şoşoacă

"Am fost lovită la picior. Dacă doamna Scîntei vrea să fiu bătută, atunci va avea plângere penală pentru instigare la violenţă. Cum vă permiteţi?", a mai spus senatoarea. 

Aceasta a mai afirmat că putea să stea fără mască în sala de şedinţe, graţie unei prevederi din regulament care intră în vigoare când într-o sală sunt mai puţin de 16 persoane. 

Diana Şoşoacă a forţat până la urmă uşa de la intrarea în sala Comisiei Juridice şi a pătruns în interior.

Chiar nu vă este rușine? Asta numiți voi colegialitate și parlamentarism? Să interziceți unui senator să intre să discute cu voi și să fie bătut la ușă? - a clamat senatoarea în fața membrilor Comisiei Juridice, după ce a reușit să ajungă în interior. Victoria a fost de scurtă durată deoarece ceilalţi senatori au început să părăsească sala de şedinţă. 

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close