Antena 3 CNN Politică Dinu Patriciu: "Nu am donat nimic PNL-ului"

Dinu Patriciu: "Nu am donat nimic PNL-ului"

Dinu Patriciu: "Nu am donat nimic PNL-ului"
15 Mai 2007   •   23:29
Declaraţiile lui Dinu Patriciu în VIDEO NEWS/Politică - ?Nu a existat niciun act normativ care să-i dea Rompetrolului sau lui Dinu Patriciu ceva?, a declarat preşedintele The Rompetrol Group, Dinu Patriciu. ?Băsescu minte! Minte fără ruşine! Nu are nici cea mai mică dovadă că sistemul pe care îl conduc ar fi primit ceva de la stat?. Invitat la Antena 3, în emisiunea ?Ştirea Zilei?, Patriciu a vrut să lămurească zvonurile vehiculate în legătură cu întrevederea, din 2005, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. ?Nu am crezut vreo clipă că trebuie să mă ascund. Puteam să nu mă întâlnescu cu Tăriceanu în cabinetul lui. Ne puteam întâlni în altă parte! Însă, am vrut transparenţă. Nu am crezut că în România zilelor noastre, acest lucru ar putea deranja?, a precizat Patriciu.

Patriciu a ţinut să precizeze faptul că ?un om de afaceri inteligent nu face afaceri cu statul, un om care vrea prosperitate pe termen lung. Afacerile cu statul sunt păguboase. Numai un tunar ar putea face afaceri cu statul. Un om care vrea să trăiască din tunurile cu statul?. În legătură cu scena politică din România, Patriciu a afirmat că: ?Mi se pare că trăim într-o comedie! Oligarhii? Ce-o fi aia? Nimeni nu ştie! Băsescu face extensii ale definiţiei pentru a-i băga sub aceeaşi plapumă pe Iliescu şi Patriciu!?

?Nu i-am refuzat decât un singur lucru lui Traian Băsescu ? dreptul de a destabiliza România, între cele două tururi de scrutin. Crea o percepţie greşită despre această ţară. Atunci, mi-am dat seama că omul nu are nicio limită?, a mărturisit preşedintele grupului Rompetrol. ?Traian Băsescu este nesemnificativ! Sunt convins că va pierde. Moral a pierdut, deja!?, susţine Dinu Patriciu. De asemenea, acesta este de părere că oamenii care au fost prezenţi la mitingurile pro-Băsescu nu au venit de bunăvoie, ci au fost aduşi. ?Şi eu aş putea aduce, mâine, în piaţă, câţi oameni vreţi... Totul depinde de buget!?, a subliniat Patriciu.

?Am o apăsare că mă reprezintă Băsescu, ca preşedinte al României... cel puţin pe plan intelectual. Tăriceanu ne-ar reprezenta mult mai bine. Face mari eforturi?, susţine preşedintele Rompetrol. Întrebat dacă îl sprijină pe Tăriceanu în campania pentru referendum, Patriciu a declarat că îl împiedică două lucruri esenţiale să facă acest lucru: ?bunul simţ şi prietenia?. ?Nu i-aş face un serviciu?, a adăugat Patriciu. ?Este un prim-ministru extraordinar! A vrut să facă politica României, dar nu a fost lăsat?, a precizat acesta. În încheiere, Dinu Patriciu a vrut să sublinieze faptul că nu a donat nimic Partidului Naţional Liberal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close