Antena 3 CNN Politică Discuţia cu intelectualii l-a costat scump pe Băsescu

Discuţia cu intelectualii l-a costat scump pe Băsescu

Discuţia cu intelectualii l-a costat scump pe Băsescu
22 Iun 2007   •   09:19
O discuţie scumpă, de aproape 40.000 de lei noi, din bani publici. Atât a costat deplasarea cu avionul, pe ruta Bucureşti-Constanţa, pentru grupul de intelectuali care s-au întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, pe 13 iunie, la Neptun. Aşa susţin ziariştii de la ?Adevărul?. Un gest similar a făcut şi fostul premier Adrian Năstase, în urmă cu 5 ani, când a plecat în vacanţă cu un elicopter al Serviciului Român de Informaţii. La acea dată deputatul PD Emil Boc i-a cerut lui Năstase să achite contravaloarea deplasării.

Administraţia Prezidenţială a plătit, din bani publici, deplasarea pe care grupul de intelectuali au făcut-o la Neptun. Compania care a asigurat deplasarea, Romavia, aflată în subordinea Ministerului Apărării, a confirmat pentru ziarul Adevărul, că a fost vorba de două zboruri comandate şi achitate de preşedinţie, efectuate în zilele de 12 şi 13 iunie. În plus, Romavia a dezvăluit şi costul celor doupă zboruri - 37.303 lei.

Grupul de intelectuali a călătorit la bordul aeronavei Romavia, în timp ce preşedintele a folosit un alt mijloc de transport - probabil un elicopter - pentru a ajunge la Neptun. Deplasarea grupului dus-întors, pe traseul Bucureşti-Constanţa-Bucureşti, s-a efectuat cu un avion BAE 146, cu o capacitate de 99 de locuri. Întâlnirea de taină a preşedintelui Traian Băsescu cu Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Horia Roman Patapievici şi Cătălin Avramescu a avut loc la reşedinţa de la Neptun a şefului statului. Folosirea unui avion de 99 de locuri pentru a transporta cinci pasageri, pe o distanţă de sub 300 de kilometri, nu este singura extravaganţă pe care demnitarii şi-o permit pe bani publici.

?Adevărul? aminteşte că, în 2002, fostul premier Adrian Năstase a plecat în vacanţă în staţiunea Neptun cu un elicopter al Serviciului Român de Informaţii. Emil Boc, pe atunci deputat PD, i-a cerut şefului Executivului să achite contravaloarea deplasării pe litoral cu aparatul de zbor al SRI. Liderul democrat a caracterizat gestul lui Adrian Năstase drept o dovadă de dispreţ faţă de banul public. Nu a fost cazul şi acum, când este vorba despre Traian Băsescu.

ZBORUL INTELECTUALILOR PLĂTIT DE ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close