Antena 3 CNN Politică DOCUMENT. Textul integral al moțiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban

DOCUMENT. Textul integral al moțiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban

PSD a depus, astăzi, la Parlament, documentul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban pe care îl acuză de 'jaf generalizat' în perioada stării de urgență cauzate de pandemia de coronavirus.

DOCUMENT. Textul integral al moțiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    17 Aug 2020   •   18:10

Moțiunea de cenzură poartă numele "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată" și, cel mai probabil, va fi votată în cursul lunii septembrie.

Moțiunea va fi citită joi, 20 august 2020, la ora 12.00, în plenul Parlamentului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut o conferință de presă, în această după-amiază, după ce moțiunea de cenzură a fost depusă la Parlament.

"Prezenta moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban 2 reprezintă soluția rațională, logică și politică pentru a opri prăbușirea României într-o criză economică și socială profundă, cu efecte negative incalculabile asupra populației.

„Pas cu pas”, Guvernul Orban 2 a eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei și a economiei. România merge într-o direcție profund greșită. În fiecare zi cu acest guvern în funcție, țara se îndreaptă cu pași repezi spre recesiune, austeritate și spre sărăcirea severă a populației (...)

Moțiune de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL

Chermezele PNL în vremea pandemiei

Reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia. Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare în clădirea guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitați și interlopi.

Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetățenilor! Au nesocotit toate recomandările epidemiologilor! S-au purtat ca și cum s-ar fi aflat deasupra legii și a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor pe care l-au forțat să respecte reguli și restricții, pe care ei înșiși le-au călcat în picioare fără nicio jenă!

O națiune întreagă l-a văzut pe șeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalți lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecție.

O națiune întreagă l-a văzut pe șeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanțare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populație obligația de a purta masca în spațiile închise!

O națiune întreagă a văzut bairamul dat de  Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareș Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, șueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiți fără măști în salonul unui alt restaurant de la Iași. Acestea sunt contraexemplele pe care românii le-au văzut. 

Toate aceste chermeze ale PNL din timpul pandemiei sunt o rușine națională! Sunt o sfidare la adresa cetățenilor obișnuiți care au fost obligați să stea în casă izolați!", se arată în textul moțiunii de cenzură.

Documentul integral al moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban poate fi accesat AICI.

×
Subiecte în articol: PSD Guvernul Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close