Antena 3 CNN Politică Doliu în politică! Fostul președinte al Argentinei, Fernando de la Rua, a murit la 81 de ani

Doliu în politică! Fostul președinte al Argentinei, Fernando de la Rua, a murit la 81 de ani

Doliu în politică! Fostul președinte al Argentinei, Fernando de la Rua, a murit la 81 de ani
Sursa foto: Foto: Youtube.com
09 Iul 2019   •   16:17

Fostul preşedinte al Argentinei, Fernando de la Rua, a încetat din viaţă marţi la Buenos Aires la vârsta de 81 de ani, la numai câteva ore după ce fusese spitalizat, a anunţat actualul preşedinte argentinian Mauricio Macri, citat de agenţia EFE.

''Deplâng decesul fostului preşedinte Fernando de la Rua. Traiectoria sa democratică merită recunoaşterea tuturor argentinienilor. Suntem alături de familia sa în aceste momente'', a scris Macri pe Twitter.

Fernando de la Rua a fost preşedinte între anii 1999 şi 2001, când a fost nevoit să demisioneze în timpul celei mai grave crize economice, politice şi sociale din istoria recentă a Argentinei.

El a fost internat anul acesta în stare gravă din cauza unor probleme cardiorespiratorii care i-au agravat afecţiuni cardiovasculare preexistente, el suferind anul trecut şi un infarct.

Absolvent de Drept, Fernando de la Rua a devenit senator în anul 1973, tot atunci candidând şi prima dată la preşedinţie, dar a fost învins de Juan Domingo Peron. A avut o îndelungată carieră politică, în decursul căreia a mai fost deputat şi primar al capitalei Buenos Aires. Primul mandat parlamentar l-a încheiat în 1976, anul loviturii de stat care a adus la putere ultima dictatură militară argentiniană, el revenind în politică din 1983, când a căzut regimul militar.

În 1999 l-a învins în alegerile prezidenţiale pe peronistul Carlos Menem, dar doi ani mai târziu, în timpul revoltelor de stradă provocate de criza economică şi financiară (''corralito'') Fernando de la Rua a abandonat preşedinţia fugind cu elicopterul din sediul guvernului, o imagine care atunci a făcut înconjurul lumii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: fost presedinte
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close