Antena 3 CNN Politică Schimb de replici acide între Dacian Cioloș și Liviu Dragnea, în Parlament

Schimb de replici acide între Dacian Cioloș și Liviu Dragnea, în Parlament

Schimb de replici acide între Dacian Cioloș și Liviu Dragnea, în Parlament
19 Sep 2016   •   20:23

Premierul Dacian Cioloş a afirmat luni că nu ştie şi nici nu doreşte să vorbească acea limbă română a demagogiei, populismului sau una pe placul clientelei politice, el arătând că limba română pe care o vorbeşte este una directă, clară şi că spune "lucrurilor pe nume".

"Domnul Dragnea îmi spune că nu înţelege româna pe care o vorbesc. Nu ştiu, probabil. Eu nu vorbesc şi nici nu vreau să învăţ limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-aţi cerut cifre, am venit şi v-am adus cifre. Dincolo de cifre, v-am mai spus şi ce am făcut noi fără să ne arogăm rezultatele acestea care vin din măsurile ce au fost luate nu doar în ultimii doi ani, ci de prin 2009, 2010 încoace. Şi v-am spus ce am făcut noi pentru ca aceste cifre să nu rămână doar cifre. Sigur, spuneaţi că această creştere economică nu se vede în buzunarele oamenilor. Poate nu se vede încă în buzunarele oamenilor, chiar dacă vă spuneam de o creştere a veniturilor cu 12%. (...) Dar poate problema este că această creştere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice şi probabil că asta afectează mai mult. Şi limba aceasta română probabil că nu o ştiu şi nici nu vreau să o învăţ. Limba română pe care o vorbesc este una directă, clară, a spune lucrurilor pe nume", a declarat premierul, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

El a replicat şi la afirmaţiile conform cărora "Guvernul tehnocrat nu a comunicat suficient".

"Probabil că nu a comunicat suficient, dar eu am preferat să facem lucruri, decât să vorbim prea multe şi sper eu să se vadă rezultatele", a adăugat prim-ministrul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, că premierul Dacian Cioloş nu a prezentat situaţia reală a economiei şi nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor, care "sună străin" şi este "ruptă de realitate".

"I-am propus prim-ministrului Dacian Cioloş să vină în faţa Parlamentului şi să expună situaţia reală a economiei româneşti. A venit, aşa cum constataţi, şi apreciez lucrul ăsta, dar constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situaţia reală, nu reprezintă realitatea. Şi pe mine şi pe colegii mei şi pe români îi îngrijorează foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înţelegem că România îşi continuă creşterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înţelegem asta, pentru că astăzi domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraţilor, o limbă care sună străin şi este o limbă care este ruptă de realitate", a afirmat Dragnea.

×
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close