Antena 3 CNN Politică Dragnea, pe urmele lui Iliescu: Ideea candidaturilor pe echipe, extrem de riscantă, trebuie eliminată

Dragnea, pe urmele lui Iliescu: Ideea candidaturilor pe echipe, extrem de riscantă, trebuie eliminată

Dragnea, pe urmele lui Iliescu: Ideea candidaturilor pe echipe, extrem de riscantă, trebuie eliminată
Sursa foto: Liviu Dragnea
16 Feb 2010   •   15:42

Ideea candidaturilor pe echipe nu se mai poate susţine, întrucât există riscul major ca partidul să se divizeze şi apreciind că această idee trebuie eliminată, a declarat marţi, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preluând discursul liderului de onoare, Ion Iliescu. Dragnea a sugerat că votul pozitiv dat de liderii de filiale în recentul Comitet Executiv al partidului pe tema candidaturilor pe liste închise poate fi anulat prin votul delegaţilor partidului fără nici o problemă procedurală.

"Mie mi se pare foarte de luat în serios atitudinea domnului Iliescu. Din discuţiile pe care le-am avut după Comitetul Eexecutiv cu alţi colegi, eu cred că riscul este major ca partidul să se divizeze şi nu cred că se mai poate susţine ideea de a candida pe liste închise", a afirmat Dragnea, citat de Mediafax.

"Cred că ideea de echipă trebuie eliminată. Este extrem de riscant. Este riscant, chiar dacă s-au pus pe masă şi argumente pentru. Riscul este foarte mare", a subliniat Dragnea, care a pledat pentru unitatea partidului.

Cât priveşte decizia CExN de luni, privind votul pe echipe, adoptată de 42 dintre preşedinţii de filiale, Dragnea a apreciat că este "doar o opţiune" care poate fi schimbată prin votul Congresului.

"Acolo (la CExN - n.r.) a fost doar o opţiune. Până la urmă trebuie să fii atent şi la ce reacţii generează o anumită intenţie. Cel mai important este ca partidul să rămână întreg şi toate energiile să se canalizeze într-o anumită direcţie. Nu poţi spera că în viitor poţi să obţii rezultate cu PSD în condiţiile în care partidul se poate diviza. Chiar dacă nu pleacă din partid, dar dacă sunt oameni care rămân fără motivaţie şi contestă permanent o conducere, PSD e un partid care devine neperformant", a avertizat Dragnea asupra pericolului votării pe liste închise.

El a precizat că punctul de vedere exprimat de Ion Iliescu în materie este împărtăţit şi de alţi colegi de partid. "Sunt extrem de multe reacţii din partea colegilor de partid. Ion Iliescu nu face decât să exprime multe voci de la baza partidului. Azi (marţi - n.r.) am vorbit şi eu cu colegii din organizaţia mea şi ei sunt la fel de îngrijoraţi de varianta asta (a scindării - n.r.) Trebuie să ne gândim serios. Eu cred că nu mai poate fi susţinută ideea de echipă", a arătat Dragnea.

Secretarul general susţine că se poate reveni la votul pe funcţii şi că piedica nu este procedura, chiar dacă CExN a votat deja alegerea la Congres a echipelor.

"Cel mai important este ce e mai bine pentru partid. Trebuie să vedem în zilele astea, azi, mâine, ce poziţie au alţi colegi. Eu nu cred că mai pot susţine ideea de echipă", a spus Dragnea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dragnea vot candidaturi Congres PSD liste Iliescu
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close