Antena 3 CNN Politică EBA, în comisia de finanţe a Parlamentului European. Stolojan, mulţumit cu politica economică

EBA, în comisia de finanţe a Parlamentului European. Stolojan, mulţumit cu politica economică

EBA, în comisia de finanţe a Parlamentului European. Stolojan, mulţumit cu politica economică
Sursa foto: Elena Basescu
09 Iun 2009   •   16:58

Ca eurodeputat Elena Băsescu a primit deja ceea ce şi-a dorit: va face parte din comisia de finanţe a Parlamentului European. Liderii PDL au decis marţi în cadrul unei întâlniri cu noua garnitură de europarlamentari ai partidului să dea curs pretenţiilor ?dragei tatii? şi să ofere o continuitate la cariera sale de economist începută la Luxten.
Prim-vicepreşedinte şi europarlamentar PDL, Theodor Stolojan a anunţat că partidul "a acoperit aproape toate comisiile importante pentru România".
?Doamna Monica Macovei este la Comisia pentru justiţie, libertate, domnul Cristian Preda a optat pentru Comisia de afaceri externe, eu, de exemplu, am dorit să particip la Comisia pentru probleme economice şi monetare, şi aşa mai departe. Domnul Traian Ungureanu, la Comisia pentru cultură şi educaţie, iar domnişoara Elena Băsescu la Comisia pentru bugete, ca membru plin, pentru că fiecare dintre europarlamentari va fi şi membru supleant într-o altă comisie", a arătat Theodor Stolojan.
Liderul democrat-liberal a explicat procedura de repartiţie a membrilor PE în diverse comisii. Grupurile politice, Partidul Popular European, Partidul Socialist European, îşi repartizează în funcţie de mandatele pe care le au comisiile între grupuri. Ulterior, fiecare delegaţie naţională îşi exprimă opţiunile în cadrul grupului politic pentru o comisie sau alta, pentru fiecare membru, pentru fiecare europarlamentar.
"Deci am pregătit această acţiune, ea a mers destul de uşor pentru că la noi am avut un proces de selecţie a candidaţilor, şi-au prezentat un dosar, şi-au prezentat un dosar de candidatură şi acolo au spus , la vremea respectivă, pentru ce comisie optează" a subliniat prim-vicepreşedintele PDL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu eba
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close