Antena 3 CNN Politică EBA: Scrisoarea prin care PPE este sfătuit să nu încurajeze nepotismul, o "răzbunare" a Andreei Vass

EBA: Scrisoarea prin care PPE este sfătuit să nu încurajeze nepotismul, o "răzbunare" a Andreei Vass

EBA: Scrisoarea prin care PPE este sfătuit să nu încurajeze nepotismul, o "răzbunare" a Andreei Vass
Sursa foto: vass eba
22 Iun 2009   •   18:53

Scandal între fiica preşedintelui Elena Băsescu şi protejata lui Teodor Stolojan, consilierul premierului Andreea Vass. EBA o suspectează pe Vass că este în spatele scrisoarii europarlamentarului maghiar care nu doreşte adminterea ei în Grupul PPE. De cealaltă parte, atât Vass cât şi Stolojan, ies la rampă şi susţin că EBA e prost informată.

Elena Băsescu a devenit subiect de discuţie în PPE după ce eurodeputatul ungur Surjan Laszlo, a cerut printr-un mail intern să nu fie încurajat nepotismul. Parlamentarul a afirmat că PPE ar trebui să decidă prin vot acceptarea fiicei preşedintelui român în acest grup politic. Elena Băsescu este convinsă că în spatele demersului eurodeputatului maghiar se află consiliera lui Emil Boc, Andreea Vass.

"Nu mă îngrijorează această scrisoare deoarece ea vine ca urmare a unei prietenii între domnişoara Vass şi acest domn deputat maghiar, cei doi cunoscându-se de pe vremea când lucrau în Comisia de bugete a PE. O văd pur şi simplu ca pe o răzbunare a faptului că domnişoara Vass nu a prins un loc eligibil" a spus Elena Băsescu.

Pe blogul personal, Andreea Vass respinge acuzaţiile, afirmând că mezina preşedintelui este informată greşit.

"Sunt uimită să citesc o astfel de declaraţie şi nu pot să o interpretez altfel decât că cineva o informează total eronat pe domnişoara Elena Băsescu. Cu atât mai mult cu cât nu am atacat pe nimeni din partid" scrie Andreea Vass.

În apărarea Andreei Vass vine şi fostul ei şef, Theodor Stolojan. Prim-vicepreşedinte PDL spune că EBA a fost greşit informată şi este convins că va intra în grupul popular din Legislativul UE.

"Nu are nicio şansă demersul lui Surjan. Dacă scrisoarea eurodeputatului ungur va avea un ecou în grup, nedorit, s-ar putea ajunge la vot, şi iarăşi nu are sorţi de izbândă" a spus Theodor Stolojan.

Schimbul de replici dintre eurodeputatul Elena Băsescu şi consilierul premierului Emil Boc vine cu o zi înaintea acceptării candidaturilor şi adeziunilor la grupurile politice din Parlamentul European.

Antena 3

×
Subiecte în articol: eba Elena Băsescu PPE
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close