Antena 3 CNN Politică Fostul ciclistul paralimpic Eduárd Novák, susținut de UDMR la Ministerul Tineretului și Sportului

Fostul ciclistul paralimpic Eduárd Novák, susținut de UDMR la Ministerul Tineretului și Sportului

UDMR a anunțat, luni seară, că l-a propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului pe fostul ciclist paralimpic Eduárd Novák, în prezent președinte al Federației Române de Ciclism.

Fostul ciclistul paralimpic Eduárd Novák, susținut de UDMR la Ministerul Tineretului și Sportului
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    21 Dec 2020   •   23:35

Eduárd Novák s-a născut la Miercurea Ciuc, este ciclist paralimpic, campion mondial și european. Și-a început cariera sportivă ca patinator de viteză, sport în care a câștigat mai multe competiții internaționale, dar în 1996 a suferit un accident rutier. Așa a ajuns să se reorienteze spre ciclism.

A participat pentru România la patru Jocuri Paralimpice la Atena, Beijing, Londra și Rio de Janeiro. La Beijing a câștigat o medalie de argint, iar în 2012 s-a întors de la Londra cu două medalii, una de aur și una de argint, devenind astfel primul campion paralimpic din România.

Eduárd Novák a participat și la Rio de Janeiro în trei curse, ocupând locurile cinci, șase și nouă. Din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism, sport pe care a reușit să îl revitalizeze și să îl readucă în prim planul sportivilor români.

În 2017 a întemeiat o academie de ciclism, Novák Cycling Academy, singura de acest gen din Europa de Est.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Eduard Novak UDMR
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close