Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu, candidatul modest: ?Am atu-uri şi calităţi, dar o să spuneţi probabil că mă dau mare?

Elena Băsescu, candidatul modest: ?Am atu-uri şi calităţi, dar o să spuneţi probabil că mă dau mare?

Elena Băsescu, candidatul modest: ?Am atu-uri şi calităţi, dar o să spuneţi probabil că mă dau mare?
Sursa foto: Elena Basescu
06 Apr 2009   •   17:15

Elena Băsescu s-a lăudat luni la depunerea celor 280.000 de semnături de susţinere strânse pentru candidatura sa independentă la PE că are câteva atu-uri, dar nu vrea să le prezinte pentru ca presa să nu interpreteze că s-ar da mare. Modestă s-a dovedit mezina preşedintelui şi în cazul prezentării obiectivelor sale politice în cazul în care va obţine mandatul dorit de europarlamentar. Ea a încercat să imite modelul candidaturii independente a lui Sorin Oprescu, venind la BEC cu staff-ul său de campanie înţolit în tricouri albe, dar depunând semnăturile culese de filialele PDL în bibliorafturi portocalii, culoarea politică a acestui partid.
Întrebată care vor fi priorităţile sale, odată ajunsă la Parlamentul European, Elena a răspuns: "În primul rând mă voi întoarce în PDL, iar ce o să fac la Bruxelles o să vă spun la începutul campaniei electorale. Mai e o lună până atunci".
Fosta democrat-liberală s-a eschivat şi când a venit vorba de calităţile care ar recomanda-o pentru funcţia de europarlamentar: "Nu ştiu, cred că sunt câteva (n.r.- atuuri), dar dacă vi le spun, o să spuneţi probabil că mă dau mare", a spus Elena Băsescu.



"De ce n-ar vota-o lumea pe Elena Băsescu până la urmă, mai ales cei din generaţia mea? Probabil că vor fi destui care mă vor vota, vor fi destui care nu mă vor vota" a conchis eurocandidata.
Mezina familiei Băsescu a depus totuşi luni, la BEC, 280.000 de semnături de susţinere a candidaturii sale ca independent la PE.
"Am depus mai multe semnături decât am anticipat şi decât am sperat vreodată. Nu am plecat cu gândul că trebuie să câştig, am plecat cu gândul că trebuie să încerc", a explicat fiica preşedinelui, adăugând că nu îşi face speranţe foarte mari.
Sosită la sediul Biroului Electoral Central, cu o pleiadă de tineri din staff-ul său de campanie îmbrăcaţi în tricouri albe, după modelul celor folosite de Sorin Oprescu în campania sa pentru Primăria Capitalei, Elena Băsescu s-a dovedit doar un biet epigon al celui care a candidat ca independent.
Tricourile albe ale însoţitorilor săi se aflau într-o totală contradicţie cu cele 56 bibliorafturi portocalii, a câte 5.000 de semnături fiecare, pe care filialele PDL le-au strâns pentru fiica fostului şef de partid şi pe care le-a depus la BEC.
"Am o slăbiciune pentru portocaliu, fără să îmi dau seama am venit cu aceste bibliorafturi, probabil mi s-a întipărit. Din instinct, când am fost să cumpăr, am cumpărat portocaliu" a încercat să dreagă busuiocul fosta pedelistă.
În cee ce priveşte marea de tricouri albe care o înconjura, ea a negat că va folosi modelul aplicat de Oprescu. "Pur şi simplu am vrut să arăt că ei sunt staff-ul meu de campanie, cei care mă ajută în campania pe stradă, door-to-door. N-o să folosesc culoarea albă. Nu mi-am făcut încă materialele proporţionale, nu am stabilit culoarea" a precizat Elena Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close