Antena 3 CNN Politică Elena Udrea: Unii au ales să plece şi eu le spun "Drum bun!" pentru că avem nevoie de oameni puternici în PDL

Elena Udrea: Unii au ales să plece şi eu le spun "Drum bun!" pentru că avem nevoie de oameni puternici în PDL

Elena Udrea: Unii au ales să plece şi eu le spun "Drum bun!" pentru că avem nevoie de oameni puternici în PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2013   •   12:55


Elena Udrea a arătat, în discursul de la Convenţia PDL, că partidul trebuie să se întoarcă de unde a plecat, să se reformeze, să schimbe modul de comunicare şi să devină, din nou, puternic:

Elena Udrea: Susţinerea dvs mă onorează, la fel mă onorează susţinerea tuturor celor din sală, cu încredere în viitorul PDL şi faptul că suntem atât de mulţi, că mai cântăm imnul PDL arată că PDL are viitor şi noi o să îl contruim. Am prezentat moţiunea şi peste tot colegii au venit cu încredere şi au participat la dezbateri, propuneri şi cred că această competiţie a dat şansa relansării. PDL este faţă în faţă cu propriul destin. VIn din partea celor care cred că PDL are în continuare un drum de succes. Candidez în numele celor care mai cred astăzi în PDL şi vor să îi construiască viitorul,

Partidul vine după zece ani de victorii, în care a dat preşedinţi, primar general, şeful CD, şeful Senatului, am avut preşedinţi de CJ, astăzi suntem în opoziţie după ce am pierdut două rânduri de alegeri. Mulţi nu mai văd un viitor, unii au ales să plece şi eu le spun "Drum bun!" pentru că avem nevoie de oameni puternici în PDL. Eu sunt dintre cei care cred că PDL poate să se întoarcă la guvernare, poate să câştige.

Avem o istorie care a început în 2001 şi a început la fel, cu o schimbare. PDL poate să întoarcă astăzi încă o foaie, să deschidă o nouă etapă de glorie. este nevoie ca toată energia pe care o avem fiecare dintre noi, toată voinţa, să fie pusă laolaltă. Este nevoie de unire, de o schimbare la vârf, de atitudine, de stare de spirit. Trebuie să recunoaştem, partidul astăzi nu mai are încredere în propriul viitorl. Cum putem face ca PDL să fie gata să câşţtige din nou alegerile în 2016? Cred că este nevoie în acest moment să dăm partidului speranţa de care are nevoie. Este nevoie în fruntea partidului de lideri credibili şi credibilitate, dragi colegi, nu se măsoară în sondaje, se măsoară la vot, în faţa electoratului.

PDL are nevoie de un altfel de leadership şi eu cred că PDL trebuie să contribuie de la bază la vârf. Am fost în ţară, am vorbit cu dvs şi ştim cu toţii că partidul, de foarte multă vreme, a pierdut legătura dintre bază şi vârf. Nici încredere nu mai avem unii în alţii. Avem nevoie de o conducere nouă, să promovăm meritocraţia, să deschidem partidul şi să lăsăm oamenii valoroşi în faţă dar este nevoie să cerem celor care ne cer suport să fie loiali, uitaţi cât de mulţi au plecat după am ajuns în opoziţie.

Depinde de noi să arătăm că am înţeles ce a nemulţumit şi că suntem aceiaşi care am reprezentat în 2009, suntem aceiaşi care dialogăm şi preluăm din proiectele lor, este nevoie să venim în fruntea partidului cu oameni care să atragă electoratul.

Curând, foarte curând, românii vor fi dezamăgiţi de cei care au câştigat alegerile. Victoria lor a fost construită pe minciuni dar noi nu am avut puterea să demascăm aceste minciuni. Foarte curând, românii care au votat cu USL îşi vor căuta o alternativă politică iar PDL trebuie să fie pregătit la acel moment. Este nevoie să pornim o opoziţie puternică, cum a făcut în anii 2000.

Este momentul adevărului pentru fiecare dintre noi, momentul în care alegel trendul pentru europarlamentare, să ajungă din nou un partid de 35% la alegeri, capabil să facă o alianţă de dreapta, un partid care se vrea adversar politic al PSD-ului, partidul acesta trebuie să fie puternic ca fiecare adversar sau partener să trateze cu noi ca de la egal la egal.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea partid pdl Conventie
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close