Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Tăriceanu şi-a cumpărat pe bani publici menţinerea la putere

Emil Boc: Tăriceanu şi-a cumpărat pe bani publici menţinerea la putere

Emil Boc: Tăriceanu şi-a cumpărat pe bani publici menţinerea la putere
09 Aug 2007   •   16:27

Preşedintele PD, Emil Boc, îl l-a acuzat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că îşi cumpără menţinerea în funcţie cu bani publici, prin cumpărarea administraţiilor PSD, UDMR şi PNL, aprobând finanţarea exclusivă a acestora pentru şcoli sau alte lucrări de canalizare, conform unei hotărâri de Guvern. El a afirmat că Guvernul Tăriceanu foloseşte din ce în ce mai multe din metodele rău famate ale Guvernului PSD din perioada 2001 ? 2004. Ca exemplu, liderul democrat a amintit adoptarea unei Hotărâri de Guvern privind finanţarea şcolilor prin care au fost alocate sume de bani doar unităţilor de învăţământ din localităţi conduse de primari PNL, PSD şi UDMR.

Emil Boc a criticat de asemenea şi decizia de înlocuire a unor prefecţi, aceasta fiind calificată drept una ?abuzivă, fără fundamentare legală?. El consideră că singurul scop al acestei acţiuni este ?eliminarea prefecţilor care nu răspundeau comenzii politice a PNL, uitând că avem angajamente faţă de UE, de a realiza o clasă a înalţilor funcţionari publici care să respecte legea, nu dispoziţiile diferiţilor politruci?.

În urmă cu puţin timp Guvernul a înlocuit din funcţie prefecţii din judeţele Dolj, Ialomiţa, Teleorman, Argeş, Hunedoara şi Braşov.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close