Antena 3 CNN Politică ?Este posibilă o guvernare PSD-PNL-UDMR?

?Este posibilă o guvernare PSD-PNL-UDMR?

?Este posibilă o guvernare PSD-PNL-UDMR?
25 Mai 2007   •   20:33

Vicepreşedintele PLD, Cristian Boureanu, a declarat faptul că o guvernare PSD-PNL-UDMR este posibilă în momentul de faţă, PD având posibilitatea să revină la putere numai în urma unor alegeri anticipate sau la termen. El a subliniat că nu vede posibilă o alianţă între PSD şi PD - între cei care au fost de o parte a baricadei la acest referendum şi cei care au fost de partea cealaltă, împotriva preşedintelui Traian Băsescu. În plus, a spus Boureanu, statutul actual al PD nu permite guvernarea alături de social-democraţi.

'În acelaşi timp, este obligatoriu ca partidele mari să reuşească să stea la aceeaşi masă pe subiectele importante: votul uninominal, legea lustraţiei, schimbarea Constituţiei', a arătat deputatul liberal-democrat. El a afirmat că legea lustraţiei ar putea fi respinsă, dar votul uninominal trebuie adoptat până la sfârşitul lunii iunie, cu atât mai mult cu cât toate formaţiunile politice, cu excepţia PRM şi UDMR, îl susţin la nivel declarativ.

Soluţia PLD: anticipatele

Liberal-democraţii lui Theodor Stolojan au decis, în Delegaţia permanentă, că, din punctul lor de vedere, anticipatele ar rezolva criza de acum. PLD a hotărât să nu participe la guvernare decât într-o alianţă de centru-dreapta, rezultată în urma unor alegeri, anticipate sau la termen. În rezoluţia adoptată miercuri mai scrie că PLD acceptă colaborarea punctuală cu toate celelalte partide parlamentare pe proiecte de lege privind reforma politică: votul uninominal, lustraţia şi modificarea Constituţiei.

Antena3.ro & Rompres

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close