Antena 3 CNN Politică Etnobotanicele, mărul discordiei între parlamentarii PSD şi PD-L

Etnobotanicele, mărul discordiei între parlamentarii PSD şi PD-L

Etnobotanicele, mărul discordiei între parlamentarii PSD şi PD-L
Sursa foto: etnobotanice
28 Mar 2010   •   16:13

Deputaţii vor decide luni dacă vor înfiinţa o comisie de anchetă privind comercializarea substanţelor etnobotanice. Parlamentarii PSD susţin că cei de la PD-L se opun înfiinţării comisiei fiindcă ar avea anumite interese. În plus, spun ei, numărul celor care au murit în urma consumului acestor substanţe e mai mare decât cel făcut public de Ministerul Sănătăţii.
Solicitarea de înfiinţare a comisiei îi aparţine deputatului PSD Mugurel Surupăceanu. Acesta nu crede, însă, că propunerea sa are şanse foarte mari să fie pusă în practică, din cauza deputaţilor PD-L.

Comisia ar trebui să clarifice modul în care afacerea substanţelor etnobotanice a primit avizul Ministerului Sănătăţii şi Guvernului. În plus, ar urma să fie anchetat şi modul în care au fost făcute importurile, precum şi numărul real al victimelor.

Înfiinţarea comisiei a fost solicitată de 55 de deputaţi PSD, PNL şi UDMR, la scurt timp după ce Executivul a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe etnobotanice, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată la începutul lunii trecute.

Antena 3



×
Subiecte în articol: plante deputati etnobotanice importuri PSD PD-L
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close