Europarlamentarii liberali: În România, democrația și statul de drept nu sunt condiționate de rezultatul referendumului. PDL a dezinformat

de Antena3.ro    |    12 Iul 2012   •   09:00
Europarlamentarii liberali: În România, democrația și statul de drept nu sunt condiționate de rezultatul referendumului. PDL a dezinformat Foto: Mediafax

Europarlamentarii liberali, Norica Nicolai și Ramona Mănescu au adresat, miercuri, două scrisori de informare privind situația politică din România vicecancelarului german, Phillipp Roesler, și vicepremierului Marii Britanii, Nick Clegg, se arată într-un comunicat remis redacției.

 
"Am asistat cu indignare, în ultimele zile, la atacuri nedrepte împotriva României, bazate pe manipulări grosolane venite din partea PDL, cu scopul principal de a ne decredibiliza la nivel european. Dorim să îi asigurăm pe partenerii noștri europeni de faptul că în România existența democrației și a statului de drept nu este condiționată de păstrarea sau respingerea prin referendum a lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României. Este vorba de un proces democratic, perfect legal, după cum a hotărât și Curtea Constituțională. Eforturile noastre, în următoarea perioadă, se vor îndrepta așadar înspre reabilitarea imaginii țării noastre la nivelul UE, cu scopul reparării daunelor ce au fost provocate cu bună știință de oameni ce au în fișa postului protejarea intereselor României", a precizat Norica Nicolai în scrisoarea de informare.
 
Ramona Mănescu consideră că nu este corect ca imaginea României sa fie afectată, in plan internațional, din cauza declarațiilor false ale reprezentanților unui partid care nu poate accepta că a pierdut puterea.
 
"Având în vedere deciziile de luni ale Curții Constituționale, care demonstrează încă o dată minciunile lansate de europarlamentarii PDL, la nivel european, am considerat necesar să transmitem informații corecte cu privire la situația reală din România. Liderii europeni trebuie să știe că în țara noastră nu a avut loc nicio lovitură de stat, niciun fel de derapaj de la democrație și că toate aceste acțiuni politice au fost perfect constituționale. PDL a acționat iresponsabil, dezinformând cu privire la schimbările de pe scena politică românească. USL nu a instigat niciodată liderii europeni la amestec în treburile interne ale României și nici nu a cerut penalizarea țării pentru derapajele generate de Traian Băsescu și PDL", a notat europarlamentarul liberal.

 

x close