Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, deranjat de liderii de sindicate: "Cum se întâmplă că sunt aceiași de 30 ani?"

Florin Cîțu, deranjat de liderii de sindicate: "Cum se întâmplă că sunt aceiași de 30 ani?"

Premierul Florin Cîţu consideră nedrepte cerinţele sindicaliştilor şi le aduce aminte că anul trecut bugetarii au beneficiat de măsuri pentru atenuarea şocului generat de criză pandemiei. În acelaşi timp, Cîţu s-a aratat derajat de longevitatea în funcții a liderilor de sindicat, într-o conferință susținută joi în fața Bursei de Valori București.

Florin Cîțu, deranjat de liderii de sindicate: "Cum se întâmplă că sunt aceiași de 30 ani?"
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   11:43

"În 2020, când economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 de milioane de oameni în șomaj tehnic, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară.", a declarat, joi, Premierul Cîțu.

"Anul acesta nu e nimeni dat afară, toată lumea își primeșe sporurile, își primește salariul la nivelul din 2020. Nu văd o problemă”, a spus Cîțu, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor, legată de protestele sindicale din ultimele zile.

„Sunt foarte mulți lideri sindicali - și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic.

Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne gândim cum ajung acolo”, a mai adăugat premierul.

Se cere demisia Guvernului Cîțu! Sute de oameni, proteste împotriva înghețării pensiilor și salariilor

Este cod roşu de proteste în ţara noastră. Cele mai importante instituţii din România sunt asaltate de manifestațiile de stradă.

Sute de oameni au cerut miercuri demisia Guvernului Cîţu. Angajaţi din asistenţa socială, poliţie, administraţia locală, învăţământ şi transporturi au ieșit în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi de îngheţarea salariilor şi prorogarea legii pensiilor şi cer demisia Guvernului. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu lideri de sindicate
Parteneri
Horoscop 29 mai 2023. Gemenii au o idee de milioane
x close