Antena 3 CNN Politică Florin Roman: Au trecut zile întregi de la tragicul eveniment de la Mehedinți. De ce tace CSM în acest caz?

Florin Roman: Au trecut zile întregi de la tragicul eveniment de la Mehedinți. De ce tace CSM în acest caz?

Florin Roman, liderul deputaților PNL, îi acuză pe magistrații de la CSM că nu au luat măsuri concrete pentru a limita crimele și alte infracțiuni.

Florin Roman: Au trecut zile întregi de la tragicul eveniment de la Mehedinți. De ce tace CSM în acest caz?
19 Iun 2020   •   12:20

"Au trecut zile bune de la tragicul eveniment de la Mehedinți, unde un criminal în serie, eliberat conditionat după 5 crime, a incendiat o tânără, din răzbunare și s-a așternut liniștea în sistemul de justiție. Criminalul eliberat conditionat a avut timp suficient să acționeze pentru că, deși a fost depusă plângere împotriva lui, un procuror nu l-a deranjat, iar un magistrat l-a pus în libertate. De ce tace CSM în acest caz? Am înțeles că ICCJ a atacat la CCR legea care interzice eliberarea condiționată a criminalilor, violatorilor și tâlharilor pe motiv că ar produce efecte juridice doar pentru viitor. Așa? Și ce ați făcut voi, stimați magistrați, până acum pentru a-i opri să mai ucidă și să mai violeze? Să facă noi și noi victime!

Sau unde erați domnilor când Dragnea și ai lui măcelăreau Codul Penal și Codul de Procedura Penală? Unde era indignarea dumneavoastră și a Avocatului Poporului când 21.000 de infractori din generația Tudorel Toader erau lăsați liber pe stradă să ne atace mamele, soțiile și copiii? Este adevărat, unii ați protestat....în tăcere! Mulți judecători sunt extrem de îngăduitori cu interlopii, cu membrii dovediți ai crimei organizate, cu criminalii, violatorii și tâlharii. Care apoi ucid, violează și tâlhăresc din nou. Iar CSM tace! Ca și în cazul Turnagiu. Dar vă adunați domnilor judecători în câteva ore să atacați impozitarea pensiilor speciale și blocarea interdicției de eliberare condiționata pentru criminali, violatori și tâlhari. 

Ca deputat, m-am luptat ani de zile în Parlament cu Dragnea și compania care dorea complet mutilată justiția, care dădea mai multe drepturi infractorilor decât victimelor. Și nu regret! Eu cred în ideea de Justiție și port un respect deosebit pentru cei care își fac meseria, și nu sunt puțini!", a declarat Florin Roman.

×
Subiecte în articol: Florin Roman
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close