Antena 3 CNN Politică FSLI: Salariile trebuie acordate în funcţie de performanţe. Am cerut acest lucru din 2002

FSLI: Salariile trebuie acordate în funcţie de performanţe. Am cerut acest lucru din 2002

FSLI: Salariile trebuie acordate în funcţie de performanţe. Am cerut acest lucru din 2002
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iul 2013   •   19:11
Salariile trebuie acordate în funcţie de performanţa fiecăruia, iar Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere acest lucru din anul 2002, cu menţiunea că fiecare angajator va trebui să aibă criterii obiective şi foarte clare, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu, pentru Mediafax.
Simion Hancescu a declarat că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere introducerea indicatorilor de performanţă de 11 ani. 
"Salariile trebuie acordate în fincţie de performanţa fiecăruia şi este corect să existe o parte fixă şi una variabilă, în funcţie de performanţă. În educaţie, criteriul pentru partea variabilă trebuie să fie performanţa şcolară. Dacă nu se vine cu măsuri, e posibil să apară derapaje. De aceea trebuie să existe criterii de evaluare foarte obiective. Fiecare angajator trebuie să aibă creiterii foarte clare, pentru a nu apărea subiectivismul. Trebuie să existe argumente atunci când se face evaluarea. Pentru învăţământ ar trebui să se pună la punct un sistem de evaluare obiectiv pentru toţi elevii din România şi, după aceea, este nevoie de depolitizarea sistemului de învăţământ şi abia apoi se poate ajunge la astfel de măsuri. În caz contrar, există riscul să apară evaluări subiective care vor crea nemulţumiri", crede Hancescu.
Liderul sindical mai spune că, pentru a nu exista riscuri atunci când se face evaluarea, este obligatoriu ca directorii să fie bine plătiţi.
"Lucrurile trebuie analizate pentru fiecare sector în parte", a mai spus liderul sindical.
Salariile bugetarilor vor include atât o sumă fixă, dar şi o parte variabilă care va depinde de performanţele profesionale individuale ale angajaţilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizării din sectorul public pregătită pentru anul viitor, relevă un document oficial obţinut de agenţia Mediafax.
 

×
Subiecte în articol: FSLI salarii bugetari salarizare lege criterii
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close