x close

Funcţiile de rangul doi se împart după 1 ianuarie

25 Dec 2008   •   02:05
Funcţiile de rangul doi se împart după 1 ianuarie

După instalarea în funcţie, Guvernul va lua o scurtă vacanţă, dar se pare că politicienii nu se vor bucura prea mult de ea. Ei mai au încă de împărţit numeroase funcţii în stat. Numai că secretarii de stat din ministere şi şefii de agenţii guvernamentale vor fi numiţi în funcţie după 1 ianuarie 2009, din aceste instituţii urmând să facă parte atât reprezentanţi ai PDL, cât şi ai PSD, au declarat surse guvernamentale, citate de Gândul. ?Ministerele şi agenţiile guvernamentale nu vor fi instituţii monocolore, în sensul că vor include reprezentanţi atât din PDL, cât şi din PSD", au spus sursele oficiale.
Până atunci, Guvernul Boc şi-a fixat ca obiectiv bugetul pe 2009. Drept urmare în aceste zile, până la sfârşitul anului, membrii cabinetului să mai aibă două întâlniri oficiale.
Programul de guvernare PDL-PSD prevede pentru 2009 un deficit al bugetului consolidat de cel mult 1,7% din PIB, o inflaţie de 5% şi o reducere a deficitului de cont curent la 10,5% din PIB. Veniturile bugetare sunt estimate la 32,5% din PIB, iar cheltuielile la 34,2% din PIB. Produsul Intern Brut este prognozat la 582,7 miliarde lei, faţă de 505 miliarde lei în 2008.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

buget de stat PIB coalitia de guvernare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati