Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, prima reacție după anunțul lui Klaus Iohannis: „Poate renunță până luni la această propunere. Ar fi de aplaudat”

Gabriela Firea, prima reacție după anunțul lui Klaus Iohannis: „Poate renunță până luni la această propunere. Ar fi de aplaudat”

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, joi, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban în funcţia de premier, că luni se va întruni Comitetul Executiv al PSD pentru a decide paşii de urmat. Întrebată ce ar trebui să facă PSD, Firea a spus: ”Să luptăm pentru stabilitate, pentru un guvern performant, pentru înlocuirea premierului Orban”.

Gabriela Firea, prima reacție după anunțul lui Klaus Iohannis: „Poate renunță până luni la această propunere. Ar fi de aplaudat”
Sursa foto: sursă foto: Agerpres.ro
06 Feb 2020   •   19:00

„Ne vom întâlni luni, în Comitet Executiv care a fost deja convocat, vor veni toţi colegii noştri din ţară, preşedintele partidului, cu siguranţă, ne va expune ceea ce aproape ştim cu toţii care sunt variantele constituţional şi juridic şi se va lua o decizie, gândindu-ne în primul rând la ţară. Nu este un şablon şi nu este un fel de a spune”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Întrebată ce consideră că ar trebui să facă PSD în această situaţia, Firea a spus: ”Să luptăm pentru stabilitate, pentru un guvern performant, pentru înlocuirea premierului Orban cu un premier care să dea dovadă în primul rând de competenţă şi să adcem la guvernare miniştri care să lucreze în favoarea românilor, nu în defavoarea lor şi în favoarea unor grupuri de interese”.

„Președintele țării este cel care trebuie să accepte varianta de premier și câtă vreme domnia sa s-a antepronunțat și înainte de moțiune că nu va agrea și nu va valida o variantă de premier propus de către PSD, iar acum a venit explicit după consultările de la Cotroceni să spună că îl agrează pe același premier demis. Ne aflăm într-o fundătură politică din care tot preșdintele ar trebui să ne scoată. Poate renunță până luni la această propunere. Ar fi de aplaudat”, a mai declarat Gabriela Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern.

La consultările de la Cotroceni, PSD şi Pro România au usţinut aceeaşi propunere de premier, în persoana lui remus Pricopie.

Citește Și Gabriela Firea infirmă zvonul că Iohannis ar fi refuzat prezența sa în delegația PSD: „Sunt speculații”

Gabriela Firea, prima reacție după anunțul lui Klaus Iohannis: „Poate renunță până luni la această propunere. Ar fi de aplaudat”

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop 1 iunie. Vărsătorii strălucesc, Peştii îşi găsesc echilibrul
x close