Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea nu susţine purtarea măştii de protecţie la orele de sport: Se umezește rapid și devine un receptor de viruși și bacterii

Gabriela Firea nu susţine purtarea măştii de protecţie la orele de sport: Se umezește rapid și devine un receptor de viruși și bacterii

Senatorul PSD este de părere că masca nu trebuie să fie obligatorie la orele de sport, aşa cum recomandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mai mult decât atât, Gabriela Firea le cere reprezentanţilor din Ministerul Sănătăţii să renunţe la această măsură.

Gabriela Firea nu susţine purtarea măştii de protecţie la orele de sport: Se umezește rapid și devine un receptor de viruși și bacterii
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    10 Mar 2021   •   12:34

Senatorul PSD îi îndeamnă autorităţile să se informeze înainte de a insista cu astfel de măsuri. Gabriela Firea a explicat şi faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă purtarea măştii în timpul orelor de sport, având în vedere că materialul se umezeşte, devenind un "receptor" pentru virus.

"Mască la ora de sport pentru copii?? Cum fac unii politicieni ajunsi la putere fārā competente, tot felul de declaratii stupide. Una dintre acestea este cea a secretarului de stat, Andreea Moldovan, privind obligativitatea purtării măștii de cātre copii, la orele de sport. Si vād cā insistā pe idee!

Înainte de a face astfel de recomandări, cei de la Ministerul Sănătății ar trebui să se informeze în primul rând de la Organizația Mondială a Sănătății și nu din unele “studii” la care fac referire fără a indica sursele. Sau din capul lor!

OMS nu recomandă masca în activitățile sportive! Dimpotrivă, consideră că masca este contraindicată în timpul acestor activități, întrucât se umezește rapid și devine un receptor de viruși și bacterii ce pot genera alte boli infecțioase.

O invităm pe doamna secretar de stat Moldovan să facă o oră de sport cu masca pe față și abia după aceea să vină să ne explice cum și de ce trebuie să facă sport copiii, cu masca pe figură", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Mascā la ora de sport pentru copii??Cum fac unii politicieni ajunsi la putere fārā competente, tot felul de declaratii...

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 10 martie 2021

În ce condiţii trebuie să poarte copiii masca la orele de educaţie fizică

Masca este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, dar şi pentru studenţi. Preşcolarii nu sunt obligaţi să poarte mască în sălile de clasă.

În prezent, masca de protecţie nu mai este obligatorie în timpul orelor de sport, în cazul în care acestea sunt organizate în aer liber. Pentru activitatea fizică în spaţii închise, elevii vor avea în continuare nevoie de masca de protecţie.

Litera b) punctul 2: „masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare".
 

×
Subiecte în articol: PSD mască de protecție
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close