Antena 3 CNN Politică Gabriela Podaşcă: Voi continua lupta pentru o Românie fără violenţă domestică

Gabriela Podaşcă: Voi continua lupta pentru o Românie fără violenţă domestică

Deputatul PRO România Garbriela Podaşcă avertizează asupra creşterii fenomenului violenţei domestice, în condiţiile în care climatul psiho-social este deja tensionat în urma pandemiei de coronavirus.

Gabriela Podaşcă: Voi continua lupta pentru o Românie fără violenţă domestică
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2020   •   15:15

Deputatul menţionează că, în primele 10 luni ale acestui an, au fost emisie aproape 7000 de ordine de protecție, cu peste 5% mai mult față de nivelul înregistrat anul trecut, ceea ce indică faptul că, în continuare, zeci de mii de români suferă de pe urma violenţei domestice.

"M-am luptat anul acesta, alături de colegele mele Mihaela Huncă, Oana Vlăduca și Anca Bălășoiu pentru o lege prin care nerespectarea ordinului de protecție să fie mai aspru pedepsită. Iar efectele s-au văzut într-o scădere a infracțiunilor de acest tip.

Ne-am luptat anul acesta pentru o lege prin care victimele violenței să aibă asigurată reprezentarea în instanță. Iar efectele s-au văzut în faptul că tot mai multe dintre acestea au avut curajul să depună plângere împotriva agresorului, știind că nu sunt singure în acest proces.

Voi continua această luptă și în noul mandat, pentru că este datoria noastră, ca parlamentari, să combatem acest fenomen și să ajutăm victimele. Îmi doresc o Românie fără violență domestică", a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Podaşcă violenta domestica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close