Antena 3 CNN Politică Geoană: Aş fi colaborat dacă mi s-ar fi spus că FMI vrea decizie rapidă legată de moţiunea de cenzură

Geoană: Aş fi colaborat dacă mi s-ar fi spus că FMI vrea decizie rapidă legată de moţiunea de cenzură

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că dacă i s-ar fi spus, înainte de stabilirea zilei de votare a moţiunii de cenzură, că FMI doreşte o decizie rapidă, ar fi colaborat pentru un calendar cât mai comprimat.

Geoană: Aş fi colaborat dacă mi s-ar fi spus că FMI vrea decizie rapidă legată de moţiunea de cenzură
de Redacția Antena 3    |    14 Iun 2010   •   01:40

El a criticat demersul prin care şeful statului a cerut devansarea datei de dezbatere şi votare a moţiunii de cenzură, menţionând că argumentul invocat de preşedintele Băsescu, legat de termenul de trei zile, este greşit.

Geoană a menţionat, la Realitatea TV , că premierul Emil Boc nu a spus nimic, la întâlnirea cu conducerile celor două Camere de săptămâna trecută, despre termenul de trei zile invocat de şeful statului în scrisoarea adresată celor doi preşedinţi ai Camerelor, transmite Mediafax.

Preşedintele Senatului a spus că acum este acuzat că doreşte să pericliteze perspectiva acordării de către FMI a următoarei tranşe pentru România.

În acest context, el a menţionat că dacă i s-ar fi comunicat, nu neapărat prin scrisori, că FMI doreşte ca partea română să ia o decizie cât mai rapidă legată de aprobarea sau nu de către Parlament a măsurilor Guvernului, atunci ar fi colaborat pentru un calendar cât mai comprimat legat de votul privind moţiunea de cenzură.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, anunţa, într-o scrisoare adresată vicepreşedintelui Senatului, Anca Boagiu, că a convocat şedinţa BP al Senatului pentru luni, la ora 13.00, menţionând că a înţeles din scrisoarea PDL de vineri că nu există interes pentru întâlnirea de sâmbătă anunţată de el.

Anterior, grupul PDL din Senat îi solicitase, vineri, printr-o scrisoare, lui Mircea Geoană să convoace Biroul permanent al acestei Camere. Traian Igaş, lider al senatorilor PDL a precizat că preşedintele Senatului n-a făcut o invitaţie către toţi membrii Biroului permanent şi a tuturor liderilor partidelor politice, cu excepţia PDL şi UNPR.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, în condiţiile în care data decisă de Parlament în acest sens este 15 iunie. Şeful statului a invocat prevederi constituţionale potrivit cărora moţiunile de cenzură se dezbat după trei zile de la prezentarea în plen.

Geoană a declarat, ulterior, că cererea preşedintelui nu este justificată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsă de declaraţia preşedintele Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, menţionând că, prin decizia lui Geoană, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar moţiunea va fi votată marţi.

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close