Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu crede că românii îi sunt slugi

Geoană: Băsescu crede că românii îi sunt slugi

Geoană: Băsescu crede că românii îi sunt slugi
05 Mai 2007   •   18:44

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă la Cluj că este îngrijorat de o declaraţie făcută de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, în legătură cu referendumul, din care se înţelege că acesta vrea să fie stăpânul României. ?Ce m-a preocupat a fost o declaraţie pe care Traian Băsescu a spus-o cu seninătate, şi anume că referendumul trebuie să arate cine este adevăratul stăpân al României?, a declarat Geoană.

În aceste condiţii, a concluzionat Mircea Geoană, românii ar urma să fie slugile lui Traian Băsescu, care duce acum o bătălie pentru putere, afirmaţia acestuia fiind una extrem de tipică pentru preşedintele suspendat al României. ?Este probabil cea mai simbolică frază pe care putea să o rostească Traian Băsescu, el vede politica şi democraţia ca pe o relaţie între stăpân şi slugi, el este singurul stăpân al României, iar românii sunt slugile sale. Este încă o dovadă a modului primitiv şi nedemocratic în care Băsescu se raportează la viaţa politică, la democraţie şi la rolul său de preşedinte?, a declarat Geoană, care a adăugat că din declaraţiile lui Traian Băsescu se deduce că această bătălie politică este dusă pentru putere, nu pentru România.

De asemenea, Mircea Geoană a afirmat că Traian Băsescu este un populist şi un demagog, deoarece îi consideră pe români o turmă pe care el trebuie să o conducă. Liderul social-democrat mai consideră că în data de 19 mai românilor li se oferă ocazia de a decide dacă într-adevăr doresc acest tip de preşedinte. În opinia sa, Traian Băsescu nu are calitatea morală să vorbească despre condamnarea comunismului şi securismului. ?Traian Băsescu a lucrat cu Securitatea şi a fost un mare comunist. Băsescu şi Stolojan merg în Piaţa Universităţii şi confiscă simbolul acesteia, când primul a fost secretar de stat în 1991 la Transporturi şi a dus vagoane cu mineri în Piaţa Universităţii, iar Stolojan a fost cel care la CSP împărţea banii cu Securitatea?, a afirmat Geoană.

El consideră că este tragic că mai există români care pot să creadă ce spune un ?demagog şi populist? cum este Băsescu, care ?face parte din sistemul ticăloşit şi este garantul sistemului ticăloşit?. Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în faţa participanţilor la CNC al PD, că ?oligarhii tranziţiei au crezut? că sunt stăpânii în România, dar au făcut greşeala enormă să le creeze românilor şansa de a le arăta cine este adevăratul stăpân al ţării. ?Acesta este un lucru care i-a deranjat pe oligarhii tranziţiei, faptul că nu am preferat un mandat liniştit, în care să nu mă bag în treburile lor, iar ei să îmi garanteze pacea şi liniştea la Cotroceni?, a declarat Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close